TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Întoarcerea la Linişte

Cătălin Manea
Totul există în Linişte. Dincolo de aparenţele sunetelor, dincolo de gânduri, dincolo de tot ceea ce este temporar, există o adiere...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-639-084-2
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Întoarcerea la Linişte

MAI MULTE DESPRE CARTE

Totul există în Linişte. Dincolo de aparenţele sunetelor, dincolo de gânduri, dincolo de tot ceea ce este temporar, există o adiere fără de formă a Infinitului. O adiere care anunţă Prezenţa Intrinsecă a Liniştii. Orice tactică şi metodă se dizolvă de la Sine, în clipele de conectare conştientă la Linişte. Căci în spatele sunetului, se află Liniştea din care provine sunetul; în profunzimea sunetului, se află Liniştea din care s-a dezvoltat sunetul; în inima sunetului, se află Liniştea din care a pornit sunetul.

Sunetul provine din Linişte şi se întoarce în Linişte, însă Liniştea poate exista şi fără sunet, în timp ce sunetul nu poate exista fără Liniştea din care provine. Tocmai de aceea, Liniştea este transcendentă sunetului, fiind chiar dimensiunea fără dimensiuni, în care se naşte sunetul. Liniştea nu cere, ci acceptă totul. Liniştea nu se consumă, nu începe şi nu se sfârşeşte. Cuprinde începutul şi sfârşitul, însă rămâne în Acum, pentru că singura clipă în care există Liniştea, este clipa de Acum. Eternitatea Acestei Clipe. Veşnicul Acum.

Cartea Întoarcerea la Linişte nu se citeşte prin concentrarea excesivă asupra cuvintelor, ci, mai degrabă, prin odihnirea privirii în spatele cuvintelor. Spaţiile dintre litere sunt locuite de Linişte şi susţin existenţa literelor. Dorinţa excesivă de a înţelege un joc de cuvinte te poate îndepărta de ceea ce se transmite cu adevărat. Tot ceea ce este necesar de auzit, se va auzi printre rânduri. Poate că, în acest moment, există o dorinţă de a înţelege mai multe, însă pe parcursul călătoriei, această dorinţă se va pierde în aşternerea blândă a Liniştii. Nu este nimic de înţeles. Totul vine de la Sine.

Urmează Călătoria Vieţii. Călătoria de Întoarcere la Linişte.

 

Data apariției: februarie 2015
Editura: For You
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
spiritualitate, dezvoltare spirituală, infinit, meditație, cunoaștere, concentrare
  • Cătălin Manea Cătălin Manea - Autor
    Prin cărţile scrise şi prin conferinţele susţinute, Cătălin Manea aprofundează aspectele esenţiale ale călătoriei de întoarcere la Natura Primordială a Fiinţei. În modul său de exprimare, Cătălin îmbină artisticul cu practicul,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor