TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ecaterina (Cocuța) Conachi Vogoride 978-606-49-0849-0
Ecaterina (Cocuța) Conachi Vogoride
Vezi
galerie

Ecaterina (Cocuța) Conachi Vogoride

de Vasile Ghica

Id: #431347

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vasile Ghica s-a născut la 8 noiembrie 1940, în comuna Priponești, județul Galați, într-o familie de agricultori. Absolvă Liceul „Gh. Roșca Codreanu” din Bârlad (1957) și Facultatea de Filologie din Iași (1965). Profesor, inspector școlar, metodist. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volume de proză umoristică, proză ultrascurtă, aforisme, eseu, un dicționar al personalităților din fostul județ Tecuci.

 

Aforismele lui au fost traduse și publicate în limbile franceză, engleză, italiană, spaniolă, turcă și arabă. I-au apărut volume în: Italia, Franța, Liban, Spania și Republica Moldova. A inițiat în 2017, la Tecuci, în colaborare cu Fundația Pelin, Festivalul Internațional al Aforismului, pentru românii de pretutindeni.

 

„Imediat după anunțarea rezultatelor, diplomații Unirii au înaintat către cancelariile occidentale numerose memorii, prin care contestau modul în care s-a desfășurat scrutinul, dar acestea nu au avut niciun ecou. Și totuși, Puterile Garante au avut atitudini diferite, ajungându-se în pragul unui conflict armat. Sultanul Abdul-Medjid, având asigurări de susținere din partea Austriei Imperiale și a Angliei, nu a anulat alegerile. Ceilalți supervizori (Franța, Rusia, Prusia, Sardinia) au rupt relațiile cu Imperiul Otoman. Vogoride jubila. A lustruit cu grijă arcul de triumf de la Țigănești. Știa că acolo va veni, în scurtă vreme, o delegație de la Înalta Poartă, ca să-i înmâneze firmanul de domn. Ecaterina nu putea accepta acest eșec național. Ea fusese crescută într-un curat spirit patriotic, chiar dacă tatăl său nu se manifestase ca un înfocat unionist.” (fragment)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasile Ghica

Data apariției: iulie 2023

ISBN: 978-606-49-0849-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 136

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Eikon

Teme: feminism, societate, Cultură