TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Monarhia românească
Monarhia românească
Vezi
galerie

Monarhia românească

de Valentin Hossu-Longin

Id: #427381

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea reprezintă o sinteză a regimului monarhic din România (1866-1947), structurată pe 31 de capitole. Într-un stil simplu, accesibil, pornind de la premisele istorice anterioare regalității, autorul ne înfățișează momentele importante când monarhia s-a aflat în slujba poporului român și cele în care poporul s-a aflat alături de monarhie. Viețile, marile realizări și neajunsurile regilor României sunt tratate cu grijă și interes, explicate și plasate în contextul internațional care și-a pus amprenta asupra lor. Un volum în care informațiile sunt concentrate, dar, ca un prețios filigran, sunt așezate cu artă, astfel încât cititorul să se bucure pe deplin de valoarea lor.

 

Fotografiile care însoțesc volumul, dintre care unele sunt puțin cunoscute, vin să adauge un plus de rafinament relatărilor pe care acesta le cuprinde.

 

Scriitorul și istoricul Ovidiu Pecican menționează în prefață la ediția din 2022 a cărții:

„Autorul reconstituie, în capitole plastic concepute, principalele serii de evenimente și procese istorice care au implicat Coroana Regală după 1866 și până în finalul anului 1947. Mai puțin de o sută de ani de construcție istorică a statului de către dinastia adusă să lucreze în folosul unei națiuni latine din Răsăritul Europei...

 

Lectura acestor pagini meritorii se dovedește un prilej de reflecție pe cont propriu și, pentru cititorii pasionați, o ocazie de a aprofunda lucrurile. Efigii de panteon și personalități controversate, oameni care și-au știut înfrânge și stăpâni patimile și inși care au cedat în fața acestora, în numele unui alt fel de idealitate, membrii dinastiei, ai Casei Regale, ai regalității românești din ultimul veac dinaintea dictaturii comuniste merită deplină atenție a cercetătorilor și a marelui public.

 

Deși suntem încă departe de a înțelege toate nuanțele și aspectele unui trecut încă prea apropiat și insuficient dezvăluit, să acordăm credit și apreciere istoricului Valentin Hossu-Longin și semnificativei sale cărți.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Valentin Hossu-Longin

Data apariției: noiembrie 2022

ISBN: 978-606-95576-8-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: Monarhie, Cultură

Editura: Cuantic