TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Despre vis 9786068893778
Despre vis
Vezi
galerie

Despre vis

de Sigmund Freud

Titlu apărut în colecția Canapeaua lui Freud la Cartex

Id: #434874

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pentru Sigmund Freud, analiza, cu aparat psihanalitic, a viselor facilitează, în primul rând, descifrarea misterului afecțiunilor nevrotice și, în al doilea rând, deschide drumul spre inconștient, visul fiind „den königlichen Weg (calea regală) spre inconștient”. Freud distinge trei tipuri de vise diferențiate în funcție de gradul de raționalitate și de veridicitate a conținutului. În prima categorie se situează visele simple sau visele clare, care sunt specifice copiilor și care sunt inspirate de nevoi fiziologice. În cea de-a doua categorie sunt situate visele rezonabile, care au o anumită coerență logică, iar în cea de-a treia categorie sunt visele obscure, incoerente și absurde, care trezesc interesul psihanaliștilor.

 

Freud declara în Despre vis că „În realitate, travaliul visului este primul proces cunoscut dintr-un întreg șir de procese psihice, în special cele din care se deduce apariția simptomelor isterice, a angoaselor, a obsesiilor, a ideilor delirante etc.”.

 

Visele reprezintă „imaginarul conștient”, deoarece producerea și dezvoltarea lor excedează controlul voluntar, iar apartenența acestora la imaginație se susține prin două argumente: prin conținutul lor, care vizează fenomene și evenimente ireale, și prin faptul că, deși au origine în experiența anterioară, modul de combinare a secvențelor e inedit, acestea nefiind simple reproduceri a ceea ce s-a întâmplat.

 

Colecția „Canapeaua lui Freud” vă invită la o oră de lectură formativă. Întâlnirea cu cărțile din această colecție nu va fi neapărat comodă, dar ideile, argumentele, disputele pe care le conțin vă vor deschide noi orizonturi; vă vor oferi modele de interpretare a psihicului uman.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sigmund Freud

Traducător: Lucian Pricop

Data apariției: februarie 2020

ISBN: 9786068893778

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 112

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Teme: curiozitate, Cultură

Sigmund Freud
Sigmund Freud
Autor

Sigmund Freud (n. 6 Mai 1856 - d. 23 Septembrie 1939), a fost un medic neuropsih...

vezi autor