TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Focul tăcut 978-606-789-394-6
Focul tăcut
Vezi
galerie

Focul tăcut

de Shilpa Ravella

Id: #432366

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Legătura dintre inflamație, boli și dietă
 

Descriere produs

O captivantă investigare a inflamației – forța ascunsă aflată la rădăcina tuturor bolilor moderne – precum și a modului în care putem să o prevenim, să o tratăm sau chiar să îi neutralizăm efectele.
 
Inflamația este răspunsul ancestral al organismului la cele mai mari amenințări, prima sa linie de apărare împotriva rănilor și agenților patogeni străini. Însă amenințările cu care ne confruntăm în prezent s-au schimbat, iar cercetările științifice recente ne arată modul în care inflamația se poate întoarce și împotriva noastră, mocnind în spatele principalilor inamici care ne ucid în ziua de azi: de la boli cardiovasculare și cancer la depresie, îmbătrânire și afecțiuni autoimune misterioase.
 
În Focul tăcut, dr. Shilpa Ravella investighează rolul din ce în ce mai important al inflamației ascunse ca sursă comună a bolilor moderne – precum și modalitățile prin care o putem controla. Îi întâlnim în carte pe revoluționarul patolog german Rudolf Virchow, care a pus bazele științei moderne a inflamației, pe excentricul zoolog rus Ilia Mecinikov, care a descoperit una dintre celulele esențiale ale sistemului nostru imunitar, precum și pe cercetătorii pasionați ai zilelor noastre, care împing permanent limitele științei medicale și nutriționale. Cu ajutorul unor fascinante studii de caz, dr. Ravella ne dezvăluie modurile în care ne putem reinventa relația cu mâncarea și cu microbiomul, spre beneficiul propriei noastre sănătăți, dar și al sănătății planetei.
Realizând o sinteză a istoriei medicinei, a cercetărilor revoluționare și a practicii clinice inovatoare, dr. Ravella consideră că inflamația poate fi fundația unei teorii atotcuprinzătoare asupra bolilor. O adevărată schimbare de paradigmă în înțelegerea unuia dintre cele mai misterioase și mai discutate subiecte în medicină și nutriție, această carte ne învață cum să trăim mai mult și mai bine.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Shilpa Ravella

Traducător: Roxana Măciucă

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: A Silent Fire: The Story of Inflammation, Diet, and Disease

ISBN: 978-606-789-394-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Lifestyle