TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeile din Troia 978-606-978-539-3
Femeile din Troia
Vezi
galerie

Femeile din Troia

de Pat Barker

Titlu apărut în colecția Anansi Contemporan la Pandora M

Id: #431253

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Troia a căzut, iar aheii, victorioși, sunt nerăbdători să se întoarcă acasă cu prada unui război care părea că nu se mai sfârșește. Ca să poată pleca înapoi, pe mare, ei așteaptă un vânt prielnic, însă zeii, jigniți de îndrăzneala războinicilor, se împotrivesc. Trupul neînsuflețit al regelui Priam zace pe pământ, iar războinicii sunt și ei părăsiți în tabăra adăpostită în umbrele unui oraș în ruină. Pe măsură ce așteptarea crește, vechi dușmănii ies la suprafață, iar gândurile potrivnice dintre oameni, femei și bărbați, nu-și găsesc astâmpăr. Regina Briseis, cândva sclavă a lui Ahile, urmărește în tăcere frământarea celor refuzați de vânturile mării și se aliază cu Hecuba, văduva regelui Priam, încercând să se răzbune pe învingători. Un roman al războiului care macină o civilizație, Femeile din Troia vede prin ochii unei femei grozăvia unei povești homerice care va marca pentru milenii istoria lumii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Pat Barker

Traducător: Genoveva Cerchez

Data apariției: august 2023

Titlu original: The Women of Troy

ISBN: 978-606-978-539-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

Teme: curaj, moarte, război

 

Opinii editoriale

„Una dintre cele mai profunde și fascinante scriitoare contemporane.”

The Washington Post

„Scrisul lui Pat Barker este viu, minuțios, profund. Romanul reușește să ne facă să pricepem că simțămintele personajelor lui – jalea femeilor din Troia – nu erau diferite de ale noastre, în lumea contemporană.”

Chicago Review of Books

„Profunzimea și compasiunea, dar și furia lui Pat Barker își găsesc apogeul în Femeile din Troia.”

The New York Times Book Review

„Romanul lui Pat Barker își poartă cititorul pe câmpurile însângerate ale luptei dintre ahei și troieni, o poveste care are în fundal și bătălia dintre sexe.”

The New Yorker

„Proza lui Pat Barker are ceva mai puternic decât o simplă înfloritură literară: ea aduce întâmplări petrecute demult în prezentul imediat.”

The Washington Post

„Într-un roman plin cu nume de legendă, Briseis este o adevărată eroină: curajoasă, inteligentă, loială... Romanul lui Pat Barker este o minunăție.”

Publishers Weekly