TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noi, carnivorii 978-606-978-679-6
Noi, carnivorii
Vezi
galerie

Noi, carnivorii

de Agustina Bazterrica

Titlu apărut în colecția Anansi Contemporan la Pandora M

Id: #433075

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Agustina Bazterrica e o scriitoare feroce; proza ei este vizionară și calculată: când te aștepți mai puțin, își lovește ținta și te cutremură.” Samanta Schweblin

 

La abatorul local, Marcos este un foarte eficient manager-adjunct în branșa sacrificării oamenilor – deși nimeni nu le mai spune așa. Soția l-a părăsit, tatăl piere în ghearele demenței, iar el depune eforturi supraomenești să nu se gândească la felul în care-și câștigă existența. După ce animalele, infectate de un virus otrăvitor, au fost omorâte, și după o perioadă de Tranziție plină de ipocrizie, consumul de carne umană — „carne specială” — a devenit legal. Într-o zi, Marcos primește în dar un exemplar de „calitate superioară”, pe care, în ciuda interdicțiilor, îl tratează ca pe o ființă umană. De aici și până la a-și pune întrebarea dacă nu cumva am renunțat la umanitate în schimbul proteinei animale nu mai e decât un pas.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Agustina Bazterrica

Traducător: Marin Mălaicu‑Hondrari

Data apariției: noiembrie 2023

Titlu original: Cadáver Exquisito

ISBN: 978-606-978-679-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

 

Opinii editoriale

„Cu o măiestrie perfect calibrată prin ironie, Bazterrica ne prezintă un portret stupefiant al umanității care ar face orice pentru a obține satisfacția, chiar cu prețul propriei existențe.”

Le Monde

„Din teama față de ceea ce ne rezervă viitorul, Bazterrica a extras un roman extraordinar despre maleabilitatea valorilor noastre morale și despre ceea ce Hannah Arendt a numit banalitatea răului.”

Lire

„Puternic, magnetic, tulburător – romanul anului.”

Cultura Mas

„De la primele cuvinte ale acestui roman al scriitoarei argentiniene, cititorul se află printre «exemplarele» de sacrificiu, conștient că se găsește într-un abator și că nimic din ce urmează nu va fi prea plăcut.”

The New York Times Book Review