TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Copil de octombrie
Vezi
galerie

Copil de octombrie

de Linda Boström Knausgård

Titlu apărut în colecția Anansi Contemporan la Pandora M

Id: #428631

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Cu această carte, Linda Boström Knausgård a produs un adevărat lexicon al suferinței psihice.” - Rain Taxi

 

Între 2013 și 2017, Linda Boström Knausgård a fost internată periodic într-un salon psihiatric unde a fost supusă terapiei cu electroșocuri. Pe măsură ce terapia înainta, amintirile scriitoarei începeau să dispară. La ce mai e bun un scriitor fără memorie?

 

Cartea aceasta, bazată pe experiența autoarei, reprezintă o tentativă elocventă de a reține trecutul, de a crea o poveste, de a găsi sens și de a ține în viață legăturile cu familia, cu prietenii, chiar cu propria ființă. Aceasta este povestea luptei unei femei împotriva bolii mintale și a izolării. Este o mărturie crudă asupra felului în care scrisul poate să protejeze și să vindece.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Linda Boström Knausgård

Traducător: Roxana-Ema Dreve

Data apariției: martie 2023

Titlu original: Oktoberbarn

ISBN: 978-606-978-589-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

Teme: conflict, feminism

 

Opinii editoriale

„Împletind cu măiestrie ficțiunea și autobiografia, romanciera suedeză dă glas propriei lupte sumbre din timpul celor patru ani în care a fost supusă electroșocurilor în instituții psihiatrice.”

La Vanguardia

„Copil de octombrie se alătură celorlalte portrete tulburătoare și sensibile ale tulburării mintale și ale familiei realizate de Linda Boström Knausgård – dar aduce în plus o foarte incisivă examinare a memoriei și a minții creative.”

Book Riot

„Parțial vis febril, parțial călătorie în căutarea propriei memorii, cartea Lindei Boström Knausgård plonjează în crevasele minții creatoare.”

Publishers Weekly

„Copil de octombrie este o carte curajoasă: nu prin lipsa de rezerve, ci prin detașarea ei, prin credința în literatură și limbaj mai curând decât în rațiune și știință. Împotriva marii povești a psihiatriei, cu răspunsurile ei semipreparate, Linda Boström Knausgård pariază pe iraționalul din oameni și pe suferința individuală.”

Göteborgs - Posten
Linda Boström Knausgård
Linda Boström Knausgård
Autor

Linda Boström Knausgård (n. 1972) este o poetă și prozatoare suedeză, realizatoa...

vezi autor