TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Satantango
Satantango
Vezi
galerie

Satantango

de László Krasznahorkai

Titlu apărut în colecția Anansi Contemporan la Pandora M

Id: #426938

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman ecranizat în 1994, în regia lui Béla Tarr.

 

„Un roman genial... Un scriitor vizionar.” The Guardian

 

Într-un sat pustiit din Ungaria, într-o atmosferă înecată în mucegai, rugină și putrefacție, personajele romanului Satantango încearcă din răsputeri să-și aleagă un drum în viață, să găsească răspunsuri și să supraviețuiască. „Știi, dansul e slăbiciunea mea“, spune unul dintre ele — și, dansând, uită cu toții de nenorocirea pe care o lasă în urmă, de putregaiul care macină lucrurile, de clădirile care cad pe oameni. Totul e mișcare, dans în Satantango: personajele, care-și părăsesc casa în căutarea unei fantezii; natura, care ocupă cu repeziciune locul lăsat gol de oameni și freamătă nevăzut; destinul, care îi ține pe toți într-o așteptare nestatornică, ispitindu-i cu semnele salvării; chiar și timpul are zvâcniri neașteptate, ordonând materia după principii stranii. Și totul se petrece în virtutea unei așteptări al cărei sfârșit nu se întrevede, al cărei adevăr e încă departe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: László Krasznahorkai

Traducător: Ildikó Gábos‑Foarță

Data apariției: noiembrie 2022

Titlu original: Sátántangó

ISBN: 978-606-978-557-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pandora M

Teme: destin, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Un roman profund, tulburător.”

James Wood, The New Yorker

„Pentru un scriitor ale cărui personaje sunt atât de interiorizate, Krasznahorkai dezvăluie adesea momente neașteptat de expansive. El preia ceva din umorul diabolic al lui Gogol și al lui Bulgakov și își îndreaptă eroii către un final pe care-l lasă învăluit în mister.”

THE NEW YORK TIMES

„Prin intensitatea și originalitatea prozei sale, László Krasznahorkai este unic printre romancierii europeni. Unul dintre cei mai misterioși artiști ai momentului.”

Colm Tóibín

„Satantango contopește frânturi de carnaval, religie, comedie neagră, politică, folclor într-o alegorie cu final deschis despre chiar natura poveștilor: este un roman despre poveștile pe care ni le spunem ca să trăim și despre poveștile pe care le spunem altora ca să-i controlăm.”

The Telegraph