TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Măștile lui Brejnev P4-NIS-MTILLB-20-N-001
Vezi
galerie

Măștile lui Brejnev

de Nicolae Spătaru

Titlu apărut în colecția Biblioteca românească la Paralela 45

Id: #318291

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În data de 10 noiembrie ’82, când poporul sovietic a fost înștiințat despre moartea subită a tovarășului Leonid Ilici Brejnev, noi așteptam cu înfrigurare ca America imperialistă, toată clica burgheză, în câteva zile sau săptămâni, să declanșeze un război nuclear devastator împotriva Uniunii Sovietice. Brejnev, care se ținuse cu dinții de pace, acum era mort. Noi plângeam după el. Fiecare sovietic, luat în parte, ar fi acceptat, dacă s-ar fi pus problema, să moară în locul lui, de bunăvoie și nesilit de nimeni (și bine că nu s-a pus, altminteri murea tot poporul sovietic!). Acum nu se mai putea face nimic. Era prea târziu. Leonid Ilici deja murise. O pierdere pe care noi o vom resimți și peste o mie de ani. Eram cu toții siguri de asta.



Alte titluri pentru NicolaeSpătaru (autor):
Cifrele în spectacol (2014) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Spătaru

Data apariției: iunie 2020

ISBN: 9789734732111

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45

Teme: umor

 

Opinii editoriale

Măștile lui Brejnev este un excelent roman al lui Nicolae Spătaru! Autorul descrie cu mult umor atmosfera grotescă și absurdă, cu vădite accente de fantastic bulgakovian, din perioada care i-a urmat morții lui Brejnev.

Tudorel Urian

Nicolae Spătaru reușește să surprindă, la modul superlativ, cu un discurs narativ de forță, plin de originalitate, implicit de prospețime tematică… E bine de punctat felul în care romanul său ridică detaliul, amănuntul, lucrul aparent mărunt la nivel de preocupare narativă majoră, având puterea de a schimba destine și situații anodine.

Constantin Dram
Nicolae Spătaru
Nicolae Spătaru
Autor

Nicolae Spătaru (n. 1961, Cernăuți) este poet, prozator, traducător, membru al U...

vezi autor