TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fluture pe perdea 978-973-47-4024-6
Fluture pe perdea
Vezi
galerie

Fluture pe perdea

de Alexandru Andrieş, Florin Hălălău

Id: #433507

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Poezia lui Alexandru Andrieș este fragilă și vaporoasă ca prezența unui fluture pe perdea. Cuvintele aranjate așa cum sînt culorile pe aripile fluturelui îți dau o nemaipomenită senzație de bine și, combinate cu armonia muzicii, te duc într-o lume din care nu mai vrei să pleci niciodată. Universul interior, de multe ori banal, populat cu obiecte dintre cele mai comune, dar impregnate cu amintirea unei întîmplări legate de o fată frumoasă, se transformă miraculos.”

Florin Hălălău





Alte titluri pentru FlorinHălălău (autor):
Geniului 10 (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandru Andrieş, Florin Hălălău

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-973-47-4024-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45

Teme: emoții

 

Opinii editoriale

„Dacă un cantautor „global“ ca Bob Dylan a putut primi Premiul Nobel pentru Literatură, cred cu convingere că un cantautor local precum Alexandru Andrieș (puternic influențat de Beatles și Dylan) ar merita cu prisosință un premiu de poezie. Pentru că Andrieș e poet pe bune – poet în toată puterea cuvîntului.”

Paul Cernat

„Alexandru Andrieș este poet. Un poet special care, ca și în muzică, poate combina firesc registrele, poate trece de la candoare la ironie, de la poemul de dragoste la pamflet. Nu scrie doar versuri pentru muzica proprie; textele lui trec și citite, chiar dacă, e adevărat, e imposibil să nu le fredonezi când îți cad sub ochi. E mult mai mult de atât.”

Bogdan Crețu

„La el am simțit bucuria de a comunica în „limba“ asta nouă, pe care n-o mai auzisem la nimeni, părea venit de pe o planetă în care așa se ,,vorbește“. După ce am învățat nițică engleză i-am auzit și pe alții combinând firesc texte și melodii, dar în limba română mi se părea că doar Andrieș reușește un maxim de exploatare a firescului.”

Ada Milea