TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bournville 978-973-46-9797-7
Bournville
Vezi
galerie

Bournville

de Jonathan Coe

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #435010

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jonathan Coe este autorul bestsellerului Middle England.


Noul roman al lui Jonathan Coe spune povestea Marii Britanii de după Al Doilea Război Mondial prin prisma a patru generaţii ale aceleiaşi familii. În Bournville, o suburbie a Birminghamului, unde se află o faimoasă fabrică de ciocolată, o familie sărbătoreşte Ziua Victoriei în 1945. În timp ce Marea Britanie se străduieşte să înţeleagă războiul pe care l-a îndurat, alte şase evenimente istorice vor veni la rând: încoronări şi meciuri de fotbal, nunţi de basm şi înmormântări. Pe măsură ce călătorim de-a lungul a şaptezeci şi cinci de ani de schimbări sociale, de la nostalgia anilor războiului la James Bond, Brexit şi pandemia de Covid-19, o întrebare începe să capete contur: oare toate aceste momente importante au avut darul de a uni familia – şi naţiunea – sau au lăsat-o mai în derivă şi mai divizată decât înainte? O poveste pentru vremurile pe care le trăim, deopotrivă neliniştitoare şi profund emoţionantă, violent de amuzantă şi atât de adevărată, scrisă de unul dintre cei mai apreciaţi autori britanici, el însuşi născut la câţiva kilometri distanţă de Bournville.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jonathan Coe

Traducător: Radu Paraschivescu

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-973-46-9797-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, emoții, război, umor, familie

 

Opinii editoriale

„O poveste impresionantă despre starea naţiunii.”

The Observer

„Un roman incredibil de amuzant, inteligent, dar şi plin de duioşie şi lirism despre Marea Britanie şi britanicitate şi despre ceea ce am devenit.”

Rachel Joyce

„Un minunat şi adesea extrem de comic omagiu adus unui loc prea puţin cercetat şi, totodată, o poveste cu adevărat emoţionantă despre modul în care o naţiune a descoperit toleranţa.”

Sathnam Sanghera

„Elegant ca o nuntă regală, savuros ca o ciocolată Cadbury, palpitant ca o finală de Cupă Mondială şi ironic ca un zâmbet de englez, Bournville este o superbă cronică în şapte părţi a Angliei de ieri (Ziua Victoriei) şi de azi (pandemia de Covid-19), în care relieful trecutului şi cel al prezentului se suprapun şi se completează reciproc.”

Radu Paraschivescu
Jonathan Coe
Jonathan Coe
Autor

Jonathan Coe (născut în 1961, la Birmingham) a studiat la Trinity College, Cambr...

vezi autor
Radu Paraschivescu
Radu Paraschivescu
Traducător

Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la...

vezi autor