TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Primăvară în tren
Primăvară în tren
Vezi
galerie

Primăvară în tren

de Mihaela Doagă

Titlu apărut în colecția Descoperă China. Corint la Corint

Id: #428704

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Antologie de proze foarte scurte din literatura chineză contemporană
 

Descriere produs

O colecție de proze foarte scurte din literatura chineză contemporană, în care, în stilul minimalist-misterios caracteristic scriiturii chineze, sunt povestite întâmplări mundane unele dintre ele cu o notă realistă, altele, surprinzând prin elementul de neobișnuit. Toate aceste mici bijuterii, fragmente de viață ori creații frizând fantasticul, reflectă imaginea societății chineze – pe care suntem invitați s-o cunoaștem și s-o înțelegem.

„Înflorirea prozei foarte scurte a lărgit orizonturile literatu­rii chineze contemporane, inserându‑se în triada tradițională alcătuită de roman, nuvelă și povestire. […] Ca formă independentă, proza foarte scurtă se transformă treptat într‑o forță redutabilă din sfera literaturii contemporane.

Spre a evidenția realizările scriitorilor chinezi în mate­rie de proză foarte scurtă contemporană și a le prezenta câ­teva dintre cele mai reușite creații dinaintea cititorilor chinezi și internaționali, Asociația Chineză de Proză Foarte Scurtă a editat colecția de față. […] Fie că sunt creații bine‑cunoscute și îndrăgite, fie că au intrat deja în rândul ope­relor clasice, cu greutate, toate reprezintă, într‑o oarecare mă­sură, bogăția prozelor foarte scurte chinezești contemporane.

În aceste zile frumoase de primăvară, când grădinile înflo­resc și păsările își regăsesc glasul, sperăm că volumul de față își va lua zborul ca o rândunică spre casele oamenilor obișnuiți din întreaga lume.”

Din „Prefață”, de Xia Yiming



Alte titluri pentru MihaelaDoagă (autor):
Făuritorul de baghete magice (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihaela Doagă

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-088-152-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: societate