TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teoria blocului de gheață 978-606-17-2167-2
Teoria blocului de gheață
Vezi
galerie

Teoria blocului de gheață

de Marius Lazăr

Id: #433347

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Explorări în sociologia relațiilor interetnice
 

Descriere produs

„Volumul reprezintă rodul a peste două decenii de investigaţii şi reflecţii asupra relaţiilor interetnice din Transilvania. Acest efort enorm de a înţelege şi a face înţelese raporturi şi procese complexe desfăşurate istoric ne oferă posibilitatea de a relata şi explica formele particulare pe care le iau în prezent, prin uneltele teoretice, datele empirice şi detaliul prin care fenomenul observat este interpretat. Volumul va fi extrem de util celor care vor să pună carne pe descrieri istorice, să îşi rafineze instrumentarul teoretic şi metodologic pentru analiza fenomenelor etnicităţii, naţionalismului, tensiunilor şi conflictelor interetnice.

 

Volumul se adresează atât specialiştilor, dar şi studenţilor, marelui public interesat de tematicile etnicităţii şi relaţiilor interetnice în Transilvania, şi celor care vor să înţeleagă în profunzime aceste aspecte ale naţionalismului postcomunist în România.

 

Prof. univ. dr. Irina Culic

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială,

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

 

„Un aspect demn de remarcat (şi care este un argument forte al acestei culegeri) ţine de formatul intelectual al autorului. Marius Lazăr are veleităţi de scriitor evidente, dar el este, pe de altă parte, şi un „cantitativist” versat, un sociolog care utilizează metode avansate de analiză statistică. Cele două elemente se îmbină într-un mod specific (aş spune chiar unic) când Marius Lazăr interpretează demersuri analitice sau statistice complicate şi complexe şi le „traduce” pentru cei mai puţin avizaţi în domeniu. Abilitatea lui incontestabilă de scriitor reuşeşte să capteze esenţa unor grafice şi reprezentări statistice destul de complexe, şi să o transmită unui public mai larg. Acest exerciţiu de concretizare a unor lucruri aparent abstracte recomandă cartea şi pentru specialiştii din sfera analizei fenomenelor sociale, care sunt mai puţin interesaţi de relaţiile interetnice, de domeniul mai restrâns abordat de acest volum.

 

Prof. univ. dr. István Horváth

Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială,

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Lazăr

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 978-606-17-2167-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 324

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

Teme: societate, Cultură