TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fascinația sângelui. Istoria întunecată a unui fluid vital
Fascinația sângelui. Istoria întunecată a unui fluid vital
Vezi
galerie

Fascinația sângelui. Istoria întunecată a unui fluid vital

de Jan Verplaetse

Titlu apărut în colecția Tot Adevărul la Prestige

Id: #422348

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fascinația sângelui ne arată cum, de-a lungul istoriei, sângele a avut puterea de a ne captiva. În cadrul textului sau provocator și bine documentat, Verplaetse ne poartă din Antichitate și până în prezent, de la magie la psihologie experimentală, de la filosofie la religie și descoperiri științifice, pentru a demonstra de ce sângele ne repugnă în aceeași măsură în care ne și atrage.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jan Verplaetse

Data apariției: aprilie 2022

ISBN: 9786069609668

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 399

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige

 

Opinii editoriale

Fascinația sângelui este o carte absolut seducătoare, care ne sondează adâncimile și ne captivează fără să ne dăm seama. O lucrare măiestrită a lui Jan Verplaetse, care nu trebuie ratată.

JONATHAN MABERRY, cel mai bine vândut scriitor conform ,,New York Times", autor al V-Wars și Rage

Reflecțiile tulburătoare ale unui filosof neliniștit asupra reacțiilor față de sângeîn practici umane divergente precum vânătoarea, abatorul, rutinele medicale și violența sacrificiului. Meditația cumpănită a lui Verplaetse asupra a ceea ce înseamnă  fii uman este o cercetare intimă a aspectelor mai întunecate ale vieții și naturii umane, presărată cu tensiuni între agonie și extaz, rațiune și pasiune, dorință și dezgust. Învârtindu-se în jurul unui trecut întunecat, plin de mister, Fascinația sângelui intră tăios intr-o modernitate culturală ce ridică în slăvi rațiunea și științăAtât riguroasăcât și extrem de creativăcartea îi va lăsa pe mulți cititori muți de uimire.

RAYMOND CORBEY, Profesor de filosofie a științei și antropologie la Universitatea din Leiden

Sângele este viață rostește nebunul Renfield în Dracula de Bram Stoker, parodiind fraza biblicăSângele - fără de care murim - a fascinat umanitatea de milenii, iar cartea remarcabilă a lui Jan Verplaetse îi explorează atât aspectele fizice, cât și cele metafizice, de-a lungul istoriei și literaturii. O recomand cu căldură!

LESLIE S. KLINGER, editor al New Annotated Dracula