TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sânge și Petrol
Vezi
galerie

Sânge și Petrol

de Bradley Hope, Justin Scheck

Titlu apărut în colecția Tot Adevărul la Prestige

Id: #430755

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Am început acest proiect pentru că Mohammed bin Salman este una dintre cele mai importante personalităţi politice şi de afaceri recent apărute, la nivel mondial, însă el rămâne un mister pentru cei afectați de deciziile uriaşe pe care la ia la fiecare câteva luni. Fie că e vorba de ţări din Orientul Mijlociu care se adaptează la folosirea bruscă a puterii de către acesta, fie că vorbim de companii de tehnologie în creştere, datorită miliardelor de dolari pe care le-a investit, de familii ale disidenților şi ale criticilor regimului, ale căror vieți au fost date peste cap, sau de persoane afectate de decizia lui, de a începe să utilizeze petrolul ca armă economică la începutul lui 2020, nimeni nu are nici cea mai vagă idee ce l-a determinat să ia aces- te decizii şi cum a reușit să se ridice atât de rapid. Suntem reporteri de investigație care se concentrează pe bani - felul în care sunt cheltuiți, unde circulă şi pentru ce sunt folosiți -, aşa că am intrat în acest proiect pornind de la premisa că trebuie să demistificăm tot ce credeam că ştim despre Arabia Saudită şi Mohammed, să începem de la zero şi să urmărim cursul banilor. Cu cât înaintam mai mult în investigația noastră, cu atât eram mai recunoscători că am renunțat la prejudecăţi de la început...”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bradley Hope, Justin Scheck

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-630-6506-52-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige

Teme: adevăr, manipulare, moarte, pericol

 

Opinii editoriale

„Aceasta carte este la fel de aproape de adevăr, de povestea reală a corupției, a vulgarităților, a ororilor și a minciunilor despre regat și despotul său actual, pe cât ne așteptăm. Poate fi citită, de asemenea, ca o poveste despre lăcomia nemărginită.”

Seymour Hersh, autorul cărții Chain of Command

„Cartea Sânge și petrol este cea mai bună carte despre Orientul Mijlociu. Pătrunde adânc în cel mai obscur loc de pe Pământ, fără nicio notă falsă.”

Robert Baer, autorul cărții See No Evil și Sleeping with the Devil

„Bradley Hope și Justin Scheck relatează istoria adevărată incredibilă a ascensiunii extraordinare a lui MBS, într-o manieră multidimensională în care o pot face doar reporterii cu experiență de la Wall Street Journal. Cartea se citește ca un roman, dar are, în același timp, rolul critic important de a pune în lumină o persoană reală care va modela lumea noastră în moduri în care am fi cu toții mai înțelegători.”

Bethany McLean, autorul cărții Saudi America și coautor al cărții The Smartest Guys in the Room.

„Sânge și petrol este o carte revelatoare, mai ciudată decât o ficțiune, în care autorii fac o analiză pe cât de fascinantă, pe atât de profundă a brutalității și ciudățeniei prințului și a mentalității reformatorului.”

Brian Burrough, autor al cărții Public Enemies și coautor al Barbarians at the Gate

„Sânge și petrol este povestea fascinantă și deosebit de interesantă a ascensiunii la putere a lui Mohammed bin Salman. Cu un stil natural și o intrigă de palat demnă de Machiavelli, vă va ține cu sufletul la gură, pagină după pagină, până la deznodământul tragic. Dar, și mai important, vă va face să înțelegeți mai profund și mai nuanțat modul de gândire al prințului și implicatiile lui pentru Arabia Saudită și întregul Orient Mijlociu.”

John Carreyrou, autorul cărții Bad Blood