TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fabrica de fraze 978-606-16-1449-3
Fabrica de fraze
Vezi
galerie

Fabrica de fraze

de Ioan Milică

Id: #434902

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Eminescu în lumea presei
 

Descriere produs

Volumul Fabrica de fraze îi invită pe cititori la o călătorie în lumea fascinantă a presei din vremea lui Mihai Eminescu. Concepută ca un foileton, cartea surprinde condiția scriitorului aflat în rol de gazetar. Atmosfera epocii este reconstituită prin prisma istoriei culturale a dezvoltării jurnalismului în secolul al XIX-lea. În împărăția de cerneală și hârtie a ziarului, Eminescu, scriitorul, dă viață unor întâmplări și personaje desprinse din realitatea imediată, dar sublimate expresiv prin temperamentul condeiului său.
Cu mijloacele științelor limbajului – retorică, stilistică, pragmatică, lingvistica textului – sunt explorate ingredientele scrisului gazetăresc din Belle Époque, la frontiera dintre literatură și publicistică. Cititorul va descoperi cum se încheagă, în universul fragil al foilor cu viață de o zi sau două, ideile și viziunea unui scriitor fără seamăn, în ce constă aliajul compozițional al articolelor eminesciene sau cum se concepe, în arena presei, regia retorică a unui turnir polemic.


Lucrarea se adresează unui spectru mai larg de specialiști și poate fi parcursă cu folos de jurnaliști, oameni de televiziune, influenceri sau, pur și simplu, de oricine vrea să afle că a comunica înseamnă, într-un anumit sens, a trăi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioan Milică

Data apariției: martie 2024

ISBN: 978-606-16-1449-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 262

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Editura Universității din București

Teme: Cultură