TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întinde mâna, Tiberiu
Vezi
galerie

Întinde mâna, Tiberiu

de Horea Sibișteanu

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #425735

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cum îți recompui identitatea?
 

Descriere produs

Întinde mâna, Tiberiu e o carte care se împarte permanent la doi: Tibi, cum îi spune familia, sau „grasu’“, apelativul folosit de băieții din cartierul de provincie, și Tiberiu, cum și-ar dori să fie reținut copywriterul din capitală.


Unul și același om, (sur)prins între copilărie și maturitate, între traume și împliniri, între relații și despărțiri, între 1990 și 2020, între personaje, între sexualități și așteptări, între frici, între nevoia de acceptare a propriilor identități și cea de afecțiune și validare, între moarte și viață. Între povești, la urma urmei. Care te așteaptă să ți le apropii.



Alte titluri pentru HoreaSibișteanu (autor):
Fetiș (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Horea Sibișteanu

Data apariției: septembrie 2022

ISBN: 978-606-43-1399-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: copilărie, identitate, societate

 

Opinii editoriale

În acest excelent roman-puzzle, îl vei însoți pe Tiberiu în diferite etape ale maturizării sale, în care scene din copilărie, dintr-un oraș de provincie, se împletesc cu cele din Bucureștiul de astăzi al blocurilor interbelice, puburilor, angoaselor și relațiilor eșuate. Vei cunoaște personaje precum băieții de la bloc, nebuna care spală bani, escortele masculine, pocăitele, tanti Odette, care pare să trăiască într-o fotografie. La fiecare pagină, Horea Sibișteanu îți va da senzația că-ți dezvăluie o lume ascunsă, fascinantă, altfel inaccesibilă, în care candoarea se amestecă cu grotescul și cu absurdul.

Adina Popescu

Bildungsroman mozaic, noul volum al lui Horea Sibișteanu explorează (o parte dintre) vulnerabilitățile masculine, identitățile care se contopesc în noi, strat cu strat, etichetele, tipologiile, preconcepțiile, fricile – dintre care cea mai pregnantă e aceea de a fi diferit. De aceea, jonglează cu planuri, spații și momente în timp, cu personaje pe care trebuie să le cunoști, cu episoade pline de semnificații. Cu același minimalism cu care ne-a obișnuit în Fetiș, cartea sa anterioară, cu aceeași apetență pentru detalii inedite, devoalări, sinceritate și diversitate.

Fii curajos sau curajoasă și întinde mâna, așadar, te va surprinde ce vei descoperi.

Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor
Horea Sibișteanu
Horea Sibișteanu
Autor

Horea Sibisteanu s-a născut pe 6 ianuarie 1987 la Bacău. A absolvit Facultatea d...

vezi autor