TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Versuri comentate
Versuri comentate
Vezi
galerie

Versuri comentate

de Georg Trakl

Id: #375840

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ediția de față cuprinde, tradusă în limba română, cea mai mare parte a liricii marelui poet expresionst Georg Trakl: poeziile antume din volumul Poezii (Gedichte) – 1913, precum și cele postume din volumele Sebastian in Traum (Sebastian în vis) – 1915 și Die Dichtungen (Opera poetică) – 1917.

De asemeni, traducătorul Christian W. Schenk a selecționat poezii ale lui Georg Trakl pe care acesta nu le-a dat luminii tiparului și/sau nu le-a editat în vreun volum din diverse motive, precum și variante ale unor poeme cunoscute. Sunt antologate în această ediție, reprezentativă pentru lirica lui Georg Trakl, în care se reconstituie pentru prima dată în limba română, cu o asemenea anvergură, versurile celui mai important poet al expresionismului timpuriu, poezii împărțite în două secțiuni, prima intitulată Antume, postume și variante comentate și adnotate (care cuprinde poezii antologice cu valoare majoră istorico-literară, comentate de traducător) și a doua cu titlul Alte poezii: antume, postume și variante (care cuprinde o serie de poezii semnificative și reprezentative – precum și variante ale unor poezii cunoscute prin valoarea lor literară, pentru înțelegerea, în totalitate, a liricii trakliene).

Ediția de față beneficiază, de asemeni, de o Introducere a traducătorului și germanistului Christian W. Schenk, intitulată Culorile în simbolistica lui Trakl și de o scurtă biografie a lui Georg Trakl. Comentariile traducătorului la poeziile din prima secțiune sunt bogate și detaliate, adevărate fișe istorico-literare.



Alte titluri pentru GeorgTrakl (autor):
Grodek (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Georg Trakl

Traducător: Christian W. Schenk

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 9786067994353

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 202

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Limes