TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Magia la Caldeeni 978-630-336-008-9
Magia la Caldeeni
Vezi
galerie

Magia la Caldeeni

de Francois Lenormant

Titlu apărut în colecția Bibliotheca Orientalis la Herald

Id: #435313

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Practicile religioase și ritualurile magice ale popoarelor antice dintre Tigru și Eufrat
 

Descriere produs

Descoperă tainele fascinante ale magiei caldeene în această călătorie captivantă prin istorie! Magia la Caldeeni este o incursiune prin istoria, credințele și practicile religioase ale civilizației caldeene, de la rădăcinile timpurii până la formele sale mai moderne.

 

Lenormant ne dezvăluie cosmologia și diferitele tipuri de magie caldeană, de la divinație la incantații la utilizarea talismanelor și amuletelor, rolul preoților caldeeni în practica magiei și cum aceștia au dobândit putere și influență.

 

Fiind o expunere academică a practicilor magice, sistemelor religioase și mitologiei caldeenilor din Asirria antică, volumul este o lectură esențială pentru cei pasionați de istoria magiei și ocultismului, precum și pentru cei curioși să descopere mai multe despre această civilizație antică și credințele sale.

 

François Lenormant aprofundează istoria caldeenilor, practicile religioase și tradițiile lor magice. De asemenea, examinează sistemul de credințe caldeean, inclusiv viziunea asupra vieții de apoi, rolul demonilor și al spiritelor, precum și utilizarea amuletelor și a talismanelor. Această carte oferă o perspectivă cuprinzătoare asupra lumii antice a caldeenilor și a ritualurilor magice complexe pe care aceștia le practicau.

 

Studiul explorează texte aparținând bibliotecii palatului regal din Ninive, ce conțin 28 de formule de incantații împotriva spiritelor rele, a efectelor vrăjitoriei, a bolilor și a principalelor nenorociri care îi atacau pe oameni în cursul vieții lor de zi cu zi.

 

Pentru oricine este interesat de magie și de istoria ei, este o lectură fascinantă. În toată Antichitatea, arta izgonirii demonilor a constituit nu o superstiție absurdă a oamenilor inculți, ci dimpotrivă, era considerată o știință supremă, apanaj al preoților babilonieni care cunoșteau tehnicile de exorcizare a acestora.

 

Istoria anumitor superstiții este unul dintre cele mai ciudate, dar nu mai puțin importante capitole din istoria minții umane și a dezvoltării acesteia. Oricât de stranii ar părea omului modern reveriile magiei și ale astrologiei, ele au exercitat, timp de multe secole, o influență prea profundă și prea decisivă asupra omenirii pentru a fi trecută cu vederea.

 

*

 

În credința caldeeană, toate bolile reprezintă opera demonilor. Drept urmare a acestei credințe, Herodot atrăgea atenția că niciodată în Babilon și Asiria nu au existat medici propriu-ziși, medicina nefiind o știință rațională ca în Grecia, ci pur și simplu un domeniu al magiei. Medicina de tip magic acționa prin incantații, prin exorcism și prin folosirea poțiunilor sau băuturilor vrăjite, fapt care nu împiedică folosirea anumitor substanțe ce aveau reale virtuți curative, lucru dovedit de practica îndelungată.

François Lenormant

extinde
 

Detalii produs

Autor: Francois Lenormant

Traducător: Gabriel Doru Avram

Data apariției: martie 2024

Titlu original: La Magie Chez les Chaldeens et les Origines Accadiennes

ISBN: 978-630-336-008-9

EAN-13: 5948417550204

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, magie