TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Solomonarul
Solomonarul
Vezi
galerie

Solomonarul

de Florin Chirculescu

Titlu apărut în colecția n'autor la Nemira

Id: #426782

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Romanul unei revoluții fără început și sfârșit
 

Descriere produs

Două planuri, unul din secolul al XIX-lea, celălalt din prezentul secolului al XXI-lea, se împletesc în niște circumstanțe extra-ordinare. Emin și Max Murgescu, zis Macu, un soi de afacerist obsedat de Eminescu, se caută continuu prin timp și spațiu. Iar strașnica jurnalistă Louise e centrul de greutate în această tatonare fără sfârșit. Coincidențele răsar parcă de nicăieri, contextele istorice și socio-politice capătă profunzime, crizele și corupțiile se adâncesc, măștile cad încet-încet, iar solomonarul nu face decât să strângă menghina și mai puternic.

 

Solomonarul, noul roman al lui Florin Chirculescu, o carte-eveniment, pune reflectorul pe celălalt Eminescu, reușind să-l umanizeze așa cum niciun text nu a făcut-o până acum.



Alte titluri pentru FlorinChirculescu (autor):
Greva păcătoșilor (2019) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Florin Chirculescu

Data apariției: noiembrie 2022

ISBN: 978-606-43-1438-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 592

Limbă: Română

Dimensiuni: 15,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: anchetă, aventură, curiozitate

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Gala Premiilor Observator cultural, ediția a 17-a, va avea loc marți, 16 mai, începând cu ora 18:00, la Teatrul Odeon. În cadrul acesteia se vor decerna distincții pentru șase secțiuni: memorialistică......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

În literatura română de azi, Solomonarul este un obiect fascinant. Roman istoric și roman al actualității, roman despre Eminescu și roman despre zonele de turbulență ale lumii contemporane, roman despre obsesiile naționale și roman gândit la o scară planetară, roman plin de idei și roman traversat de aventuri și conspirații, roman realist și roman fantastic, roman cu o arhitectură riguroasă și roman deschis explorărilor ca o cutie misterioasă, Solomonarul activează portaluri pe care literatura română nu le-a cunoscut până la Florin Chirculescu.

Mihai Iovănel

După Greva păcătoșilor, Florin Chirculescu revine cu un roman remarcabil din toate punctele de vedere: Solomonarul.

Documentarea minuțioasă și erudiția se contopesc cu ficțiunea, realitățile particulare se toarnă într-o formă universală, fie că sunt surprinse în prezentul foarte apropiat, în trecutul cețos ori în viitorul glamorous, viziunea realistă se declină în sute de nuanțe, dar și în inserții fantastice, științifice, culturale, pop ș.a.m.d., stilul inconfundabil al scriitorului – frazarea rafinată, decupajul, oralitatea, interferențele, naturalețea și ușurința cu care jonglează cu toate acestea – se imprimă pe fiecare pagină. Grosso modo, Solomonarul are o complexitate narativă năucitoare. Deschide multe uși. Iar după acest tur de forță, cititorul și-l va aminti pe Eminescu altfel. Și nu doar pe el.

Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor
Florin Chirculescu
Florin Chirculescu
Autor

Florin Chirculescu (de profesie medic chirurg) s-a născut la Bucureşti pe 26 mar...

vezi autor