TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Micul prinț (Ed. bilingvă) 978-630-307-004-9
Vezi
galerie

Micul prinț (Ed. bilingvă)

de Antoine de Saint-Exupéry

Id: #433446

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul Micul Prinț, al scriitorului și aviatorului francez Antoine de Saint-Exupéry, a apărut mai întâi la editura Reynal & Hitchcock din New York, în engleză și în franceză, la 6 aprilie 1943, iar mai apoi la editura Gallimard din Franța, în noiembrie 1946.

 

Micul Prinț a fost votată drept cea mai bună carte a secolului al XX-lea în Franța. Una dintre cele mai răspândite cărți din lume, a fost tradusă în trei sute șaizeci și una de limbi, inclusiv în Braille, vânzându-se în aproape două milioane de exemplare anual, cu un total de vânzări de peste 140 de milioane de exemplare în toată lumea. Astfel, a devenit una dintre cele mai bine vândute cărți publicate vreodată și a doua carte cea mai tradusă în lume, după Biblie.

 

Micul Prinț este povestea poetică, cu ilustrații în acuarelă realizate de autor, a unui pilot naufragiat în desert care întâlnește un tânăr prinț căzut pe Pământ de pe un mic asteroid. Povestea este filosofică și include critici sociale, dar și remarci pe marginea naturii umane și a ciudățeniei lumii adulte. Această făbulă pentru adulți reprezintă, conform unei analize, o alegorie a vieții lui Saint-Exupéry - căutarea certitudinilor și a păcii interioare în copilărie, misticismul și credința sa în curajul omenesc și în fraternitate, dragostea adâncă pentru soția sa, Consuelo, dar, în același timp, și o aluzie la caracterul relației lor.

 

Deși în aparență este stilizată ca o carte pentru copii, Micul Prinț reprezintă un adevărat fenomen cultural de mai bine de șapte decenii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antoine de Saint-Exupéry

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-630-307-004-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română, Engleză

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: copilărie, emoții, societate

 

Opinii editoriale

„Nu există vârstă pentru a citi Micul Prinț. Cu siguranță, însă, înțelegerea profundă pe care o revarsă asupra unei minți de copil este în stare să îi reconfigureze gândirea astfel încât să fie mai orientat către inima sa, să întrevadă absurdul în viață și să își ude trandafirul din grădina inimii. Este o lecție atât de importantă, încât oamenii au ajuns să colecționeze această carte în biblioteca personală în toate limbile în care s-a publicat.  Aceasta este o carte pe care Antoine de Saint-Exupery o oferă tuturor națiunilor și, cum nu se încadrează spațial sau temporal în nicio normă, lasă libera interpretare să cugete asupra adevărului.  De fapt, pentru noi, cei mari, naivitatea  micului prinț nu este reconciliantă, ci tranșantă și ne obligă să vedem adevărul decepționant al blazării umanității. Pentru un copil, însă, este un început de înflorire fenomenal, pe care îl recomand ca pe cel mai frumos parfum de roză.”

Sergiu Marinescu
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
Autor

Antoine de Saint-Exupéry s-a născut la data de 29 iunie 1900, în Lyon. A fost ro...

vezi autor