TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bucureștiul mutilat HU-ANP-BUCURM-18-N-001
Vezi
galerie

Bucureștiul mutilat

de Andrei Pandele

Id: #255740

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cu fotografii de Andrei Pandele, Dan Vartanian, Dan Dinescu, Sorin Vasilescu, Peter Derer, Şerban Lăcriţeanu, Andrei Bîrsan, Nic Hanu, Radu Ştefănescu.

 

Aprilie 1985. Ansamblul mănăstirii Mihai Vodă, considerat și în perioada comunistă unul dintre cele mai preţioase monumente ale Bucureștiului, nu a scăpat de politica de excludere a lăcașelor de cult din perimetrul vizual, adoptată de cuplul Ceaușescu. Ctitorie din 1594 a lui Mihai Viteazul, adăpostind din 1916 Arhivele Statului, mănăstirea a fost demolată.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Andrei Pandele

Data apariției: august 2018

ISBN: 978-973-50-6198-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 228

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: București, comunism, Cultură

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Fotografia păstrează ce a dispărut, amintiri, obiecte, locuri, oameni. E un instrument important pentru cunoaşterea şi păstrarea trecutului; dar tot fotografia îl poate falsifica. Evenimente istorice......“

citește mai mult
Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Cu siguranță, cea mai neagră perioadă din viața Bucureștiului nu a fost aceea în care era un târg-capitală din estul Europei, nesistematizat și traversat de drumuri de pământ și-o Dâmboviță întortoche......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Poate că Andrei Pandele a inventat aparatul fotografic ideal, acela care imprimă direct în memoria noastră ceea ce vedem, dar cu inima, sufletul şi viziunea lui.”

Dinu Lazăr

„Fotografiile lui Andrei Pandele sunt singurele fotografii-document făcute cu umor şi interes, şi singurele care rezistă unei probe a timpului.”

Cosmin Bumbuț