TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mintea sovietică 978-973-50-8164-5
Vezi
galerie

Mintea sovietică

de Isaiah Berlin

Titlu apărut în colecția Eseu. Humanitas la Humanitas

Id: #433048

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cultura rusă sub comunism
 

Descriere produs

Isaiah Berlin a rămas întotdeauna interesat de Rusia, care i-a marcat identitatea din punct de vedere personal și intelectual. Emigrat în Anglia în 1921, s-a întors în țară pentru prima dată în 1945, având parte de întâlniri cu scriitori ca Anna Ahmatova și Boris Pasternak, care urmau să-și pună amprenta asupra scrierilor sale ulterioare.  Eseurile despre URSS reunite, după dispariția autorului, de editorul Henry Hardy în volumul Mintea sovietică includ, printre altele, relatarea celebrelor sale întrevederi cu diverși scriitori ruși după cel de-al Doilea Război Mondial, reflecții despre „dialectica artificială“ manipulatoare a lui Stalin, analiza culturii sovietice făcută după o vizită din 1956, portretele unor scriitori ca Osip Mandelștam și Boris Pasternak, un post-scriptum ca reacție la evenimentele din 1989.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Isaiah Berlin

Ediţie îngrijită de: Henry Hardy

Traducător: Marina Vraciu

Prefaţator: Strobe Talbott

Data apariției: noiembrie 2023

ISBN: 978-973-50-8164-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: Al Doilea Război Mondial, comunism

 

Opinii editoriale

„O colecție de eseuri ale lui Isaiah Berlin despre Rusia țaristă și stalinistă este bine-venită… Ceea ce face din această carte o lectură esențială pentru iubitorii lui Berlin este că ea cuprinde eseuri care nu au mai fost publicate niciodată până acum sau care au apărut inițial sub pseudonim, spre a proteja rudele care trăiau în Uniunea Sovietică. Și se citesc cu aceeași plăcere ca atunci când au fost scrise.”

The Washington Times

„Ca întotdeauna, scrierile lui Berlin sunt pe cât de instructive, pe atât de captivante. Încadrată de prefața lui Henry Hardy și glosarul lui Helen Rappaport, Mintea sovietică este o antologie remarcabilă.”

Slavic and East European Journal
Isaiah Berlin
Isaiah Berlin
Autor

Sir Isaiah Berlin (n. 6 iunie 1909, Riga, Letonia), filozof şi profesor britanic...

vezi autor