TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea curajului și a candorii
Vezi
galerie

Cartea curajului și a candorii

de Ana Iorga, Filip Lucian Iorga

Titlu apărut în colecția Istorie cu blazon la Corint

Id: #427280

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ce afli despre viața din îndrăznelile bunicului Radu și din caietul secret al bunicii Ana
 

Descriere produs

„Aceasta este povestea lui Radu C. Mihail, cavaler al Ordinului Mihai Viteazul, militar neînfricat pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial și viitor colonel a cărui insolență i‐a înfuriat teribil pe comuniști, și a frumoasei Ana Vasilescu, educatoare în perioada interbelică, Miss Ciuc în 1930 și, din câte se știe și avem toată îndreptățirea să credem, râvnitoare să devină o bună mamă de familie.

 

Poftiți în lumea de acum 100 de ani, în care ei doi se pregăteau pentru viață și, credeți‐ne pe cuvânt, o făceau cu mare entuziasm, pentru că aveau toate motivele să fie încrezători. Când Radu Mihail își începea cariera de ofițer și absolvea școală militară după școală militară, Ana Vasilescu învăța să devină o bună maîtresse de maison, adică un soi de stăpână a casei, coordonatoare a personalului de serviciu și executantă ea însăși a treburilor domestice. Iar învățătura asta nu însemna deloc biletul de intrare triumfală într‐o viață anostă de gospodină, cum ne‐am putea închipui azi, ci dobândirea unui arsenal zdravăn de cunoștințe practice, vrednicie, tact și seninătate în rezolvarea treburilor zilnice. Un arsenal neprețuit de trucuri și rețete pe care le veți putea folosi din plin. 

 

Cum arăta lumea duios imperfectă a bunei rânduieli veți afla din povestea lor, din albumul de familie și din caietul secret al Anei Vasilescu, în care se găsesc multe delicii pentru vremurile de azi. Cum se clatină lumea așezată a Anei și a lui Radu în al Doilea Război Mondial veți afla din scrisori și din fotografii. Priviți‐le în voie, fotografiile spun multe. Cum se zguduie lumea lor din temelii după război aflați din memoriile lui Radu Mihail și din dosarul lui de urmărire de la Securitate. Citiți fără să vă‐ntristați, poate că n‐a fost tocmai norocos, dar a avut izbânzile lui. Ce rămâne întreg și neatins din acea lume, ca și cum răul a trecut în grabă și a uitat să distrugă, asta veți înțelege singuri și are să vă fie de folos mereu. Cu grijă, e mai fragil decât ceșcuțele din porțelan și mai diafan decât o boare. Ah, ați simțit, nu‐i așa?”



Alte titluri pentru AnaIorga (autor):
Marea Unire pentru cei mici (2018) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ana Iorga, Filip Lucian Iorga

Data apariției: decembrie 2022

ISBN: 9786060881483

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 346

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: război, curaj, familie