TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Insula armelor
Insula armelor
Vezi
galerie

Insula armelor

de Amitav Ghosh

Titlu apărut în colecția Clasici Litera la Litera

Id: #428929

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bundook. Armă. Un cuvânt obișnuit, dar care dă peste cap lumea lui Deen Datta.


Deen, un comerciant de cărți rare, s-a obișnuit cu viața liniștită din spatele ușilor închise, dar, pe măsură ce credințele lui cândva solide încep să se clatine, este forțat să pornească într-o călătorie extraordinară; o călătorie care îl poartă din India la Los Angeles și de aici la Veneția, străbătând amintirile încâlcite și experiențele celor pe care-i întâlnește în drumul său. Printre aceștia, Piya, americancă de origine bengaleză, care pune în mișcare călătoria lui; Tipu, un tânăr întreprinzător care-i deschide ochii asupra realității dure de a crește în lumea de astăzi; Rafi, cu încercările lui disperate de a ajuta pe cineva aflat la nevoie; Cinta, o veche prietenă care îi furnizează verigile lipsă ale poveștii din care fac parte cu toții. Este o călătorie care răstoarnă tot ce credea Deen că știe despre sine, despre legendele bengaleze ale copilăriei sale și despre lumea care îl înconjoară.

 

Insula Armelor este un roman minunat scris, care străbate fără efort spațiul și timpul. Este povestea unei lumi aflate la limită, a migrației în creștere și a tranziției implacabile. Este însă și o poveste a speranței, povestea unui bărbat a cărui încredere în această lume și al cărui viitor sunt reclădite de două femei remarcabile.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amitav Ghosh

Traducător: Adina Raţiu, Gabriel Rațiu

Data apariției: martie 2023

Titlu original: Gun Island

ISBN: 978-606-33-9889-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,7x19,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: aventură, destin, identitate, pericol, prietenie, secret

 

Opinii editoriale

„Insula Armelor este un divertisment intelectual entuziast care abordează folclorul bengalez, traficul de persoane din timpurile moderne și efectele devastatoare ale schimbărilor climatice, străbătând generații și țări... Acest roman ambițios trasează conexiuni memorabile între istorie, politică și mitologie.”

Publishers Weekly

Un experiment curajos care aduce schimbările climatice în atenția cititorilor de romane de aventuri... Ghosh ne provoacă să ne amintim că, de-a lungul istoriei, am depășit numeroase crize cu ajutorul poveștilor.

The New York Times Book Review
Amitav Ghosh
Amitav Ghosh
Autor

Amitav Ghosh s-a născut pe 11 iulie 1956 la Calcutta, India. O copilărie aventu...

vezi autor