TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Îndrăgostiții de la miezul nopții 978-630-319-325-0
Îndrăgostiții de la miezul nopții
Vezi
galerie

Îndrăgostiții de la miezul nopții

de Mieko Kawakami

Titlu apărut în colecția Clasici Litera la Litera

Id: #432398

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Finalist al National Book Critics Circle Award

 

Fuyuko Irie, o tânără în vârstă de treizeci și patru de ani, lucrează ca freelancer în domeniul corecturii de carte. Locuind singură în Tokyo, un oraș în care nu e ușor să creezi noi legături, Fuyuko duce o viață retrasă, singura ei prietenă fiind o colegă pe nume Hijiri, de o seamă cu ea, dar cu un temperament complet diferit. Când Fuyuko se oprește într-o zi să se privească într-o vitrină, vede o femeie ștearsă, stângace și lipsită de vlagă, care n-a reușit niciodată să-și ia viața în propriile mâini. Singura ei sursă de alinare: lumina. În fiecare an, în Ajunul Crăciunului, Fuyuko iese să facă o plimbare în miez de noapte, bucurându-se de luminile orașului. Dar ceea ce reușește până la urmă să-i trezească un sentiment nou este o întâlnire întâmplătoare cu un bărbat pe nume Mitsutsuka. Și astfel, viața tinerei pare pe cale să se schimbe.

 

Însă în timp ce Fuyuko începe să privească lumea cu alți ochi, episoade dureroase din trecutul ei ies la iveală. Fuyuko are nevoie să se simtă iubită, văzută și auzită. Dar trăind în lumea îngustă pe care și-a creat-o singură, va găsi ea oare puterea să dărâme zidurile ce o împresoară?

 

Îndrăgostiții de la miezul nopții este un roman acut și pătrunzător, înduioșător și captivant, viu și poetic, modern și șocant. Îi va face pe cititori câteodată să râdă, iar alteori să plângă, amintindu-le însă mereu, cum doar cărțile bune o pot face, că, uneori, suferința este un preț ce merită plătit. Încă un roman de neuitat, al celei mai interesante scriitoare japoneze contemporane.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mieko Kawakami

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: septembrie 2023

ISBN: 978-630-319-325-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,7x19,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: destin, iubire

 

Opinii editoriale

„Kawakami – autoarea unor titluri precum Povești de vară și Heaven – a creat, cu măiestrie, un nou roman de atmosferă și de o subtilă frumusețe.”

TIME

„Proza lui Kawakami e ușor recognoscibilă – spontană, incisivă și întotdeauna onestă.

Katie Kitamura, Entertainment Weekly

„Sincer și mistuitor, romanul lui Kawakami reprezintă o nouă perspectivă strălucită asupra vieții tinerelor femei.

Booklist
Mieko Kawakami
Mieko Kawakami
Autor

Mieko Kawakami (n. 29 august 1976, Osaka, Japonia) este autoarea celui mai bine...

vezi autor