TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stăpânele Lunii
Stăpânele Lunii
Vezi
galerie

Stăpânele Lunii

de Jokha Alharthi

Titlu apărut în colecția Clasici Litera la Litera

Id: #425513

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În satul al-Awafi din Oman, trăiesc trei surori: Mayya, care se mărită după o dragoste neîmplinită; Asmaa’, care se căsătorește dintr-un simț al datoriei, dar este hotărâtă să-și ridice uniunea cu soțul său la nivelul aspirațiilor ei intelectuale; Khawla, care refuză numeroasele propuneri de căsătorie în așteptarea celui promis în copilărie, dar care a emigrat în Canada. Aceste trei femei, împreună cu familiile lor, își derulează poveștile pe parcursul a trei generații.

 

Într-o țară aflată mereu la o răscruce a istoriei, la confluența dintre Orient și Occident, dintre arhaic și modern, tradiția și superstiția încă domină societatea și conștiința individuală.

 

Frescă socială amplă și dinamică a Omanului din secolul XX și începutul secolului XXI, Stăpânele Lunii, primul roman în limba arabă distins cu prestigiosul premiu Man Booker International, oferă minunate pasaje lirice și pagini de dragoste de o rară frumusețe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jokha Alharthi

Traducător: Nicolae Dobrişan

Data apariției: septembrie 2022

Titlu original: Celestial Bodies

ISBN: 978-606-33-9438-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,7x19,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: destin, feminism, identitate, societate

 

Opinii editoriale

„O țesătură densă și luxuriantă... Alharthi construiește o tapiserie de vieți interconectate, unele dintre ele urmărite pe parcursul mai multor decenii, altele surprinse doar în anumite momente cruciale. Rareori am întâlnit o operă de ficțiune în care forma și fondul să fie în asemenea măsură inseparabile și bine legate, până la contopire.“

The New York Review of Books

„O poveste puternic impregnată de istorie, poezie și filosofie, dar marcată și de sclavie, căsnicii eșuate, pasiune și iubiri (nu atât de) secrete.

The Atlantic
Jokha Alharthi
Jokha Alharthi
Autor

Jokha Alharthi s-a născut în Oman, are un doctorat în poezia clasică arabă obțin...

vezi autor