TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O întâmplare cu clătite și alte povești vii pentru copii 9786069568439
O întâmplare cu clătite și alte povești vii pentru copii
Vezi
galerie

O întâmplare cu clătite și alte povești vii pentru copii

de Adrian Voicu

Id: #431452

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Încă din vremuri uitate de timp și de lume, fusese decis ca oamenii să fie diferiți de copaci. În primul rând, copacii nu aveau păcate precum oamenii și, prin urmare, Iadul nu le era destinat copacilor. În Raiul Copacilor se putea intra prin două porți, Poarta Mare și Poarta Mică. Pe Poarta Mare aveau acces doar cei mai virtuoși copaci, cei care avuseseră o viață grea în lumea oamenilor sau care pieriseră în mod subit ca urmare a acțiunii acestora. Pe Poarta Mică intrau cei care trăiseră o viață liniștită, în grădini botanice sau livezi, de exemplu, ori cei care nu-și împliniseră menirea. Măslinul fusese pus staroste la intrarea în Rai și, împreună cu cele trei ajutoare, cedrul, chiparosul și pinul, avea sarcina de a verifica faptele și înscrisurile cu care se prezentau copacii, pomii și arbuștii. Ca urmare a selecției lor, cei care intrau pe Poarta Mare aveau parte de viață veșnică și de pace sufletească eternă, iar cei care erau îndreptați către Poarta Mică urmau o altă scurtă selecție și li se ofereau una sau mai multe șanse la nemurire. acestea erau, în general, felurite reîntoarceri în lumea oamenilor, sub formă de mobilă, saboți olandezi ori scobitori și bețe de chibrituri.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Voicu

Ilustrator: Cerasela Dragoș

Data apariției: august 2023

ISBN: 9786069568439

Copertă: Paperback

Număr pagini: 42

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Editura pentru Artă și Literatură

Teme: copilărie, curiozitate

 

Opinii editoriale

„Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Adrian Voicu este un autor prolific care a experimentat, de-a lungul timpului, cu o ușurință imposibil de neremarcat și cu egal talent toate genurile literare, fiind acum – nu pentru prima dată – în ipostaza de autor de literatură pentru copii. O misiune mai dificilă decât toate, aș zice, câtă vreme copiii sunt cei mai aprigi și pretențioși critici. Ceea ce oferă cu generozitate această carte, ușor ca într-o joacă, trecând dincolo de sporadicele nuanțări poetice și umorul irezistibil, ar fi nu doar poveștile moderne, însă adânc cumpănite, și registrul atrăgător pentru copii (dar și pentru adulții rămași în zona ludicului), ci și învățămintele transmise fără pretenții de omnisciență, personajele haioase, dar tot atât de memorabile, și nu în ultimul rând bucuria ce se transmite în fiecare rând. Ceea ce spune multe nu doar despre carte, ci și despre autorul ei. Omagierea vieții e un deziderat de care deseori uităm, iar copilăria este o stare de grație pe care o rememorăm adesea conferindu-i, doar în cele din urmă, ceea ce merită să aibă: recunoștință supremă, ca pentru orice e plenar și irepetabil în viețile noastre. Volumul se bucură de contribuția esențială a unei artiste extrem de talentate, Cerasela Dragos (AvanuC Art), care a potențat prin ilustrații splendide textele incluse în carte. Vă invit, așadar, într-o călătorie spumoasă, la capătul căreia nu veți regreta decât că s-a terminat mult prea repede!”

Violeta Borzea, editor

„Adrian Voicu este un scriitor care folosește bucuria de a trăi drept material pentru a creiona portrete pline de o umanitate clovnească și plină de duioșie. Îi simțim cu plăcere prezența în spatele fiecărei pagini pe care o întoarcem, reclamând de fiecare dată câteva picături în plus din acest elixir literar care face atât de mult bine în vremurile cenușii pe care le trăim în zilele noastre.”

Dan Burcea, critic literar

„O prejudecată curentă ne spune că proza, pentru a fi bună, de succes, destinată clasicizării, trebuie să fie lungă. Opera multor autori infirmă categoric un asemenea culoar de vedere îngust. Adrian Voicu se alătură acestor scriitori, între care, desigur, strălucesc I. L. Caragiale, cu „momentele” lui, Tudor Mușatescu și atâția alții, autohtoni sau străini. O condiție ca asemenea fotograme epice (dar și dramatice) să se înfigă în mintea, inima și literatura cititorului este ca ele să aibă umor. Iar Adrian Voicu excelează la acest capitol, ca și la cel al conducerii dialogului. Doar nu degeaba e și dramaturg. Citiți cu încredere micropoveștile lui Adrian Voicu și distrați-vă în voie!”

Horia Gârbea, critic și jurnalist