TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amorul bățului de chibrit și alte povești vii pentru copii 9786069576717
Amorul bățului de chibrit și alte povești vii pentru copii
Vezi
galerie

Amorul bățului de chibrit și alte povești vii pentru copii

de Adrian Voicu

Titlu apărut în colecția Violet la Editura pentru Artă și Literatură

Id: #432388

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Adrian Voicu are auz de prozator și captează vorba insolită și cu haz, precum și toate nuanțele oralității. Într-o lume tot mai dezabuzată, încrâncenată, dispusă de-a pune răul înainte, Adrian Voicu este o figură singulară. El iubește viața și știe să-i aleagă bucuriile, cântând fără de griji.


În proza lui Adrian Voicu umorul se combină în chip fericit cu elanul epic și cu o mare inventivitate verbală. Și aceste calități sunt puse tot în serviciul unor acțiuni comice, parodice, dar din care nu lipsește suspansul. Adrian Voicu nu acceptă să se plictisească în proza lui și, drept urmare, nu îl poate plictisi nici pe cititor.

Horia Gârbea

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Voicu

Data apariției: august 2023

ISBN: 9786069576717

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 60

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Editura pentru Artă și Literatură

 

Opinii editoriale

„Adrian Voicu pare să fie un demn urmaș al lui Ion Băieșu… este un scriitor cum puțini întâlnești în literatura noastră de azi.”

Ștefan Mitroi

„Adrian Voicu a mâncat instrucție pe pâine. Mai întâi, ca elev de liceu militar, apoi ca student al Academiei Tehnice Militare. Cum soarta a vrut să devină scriitor, nu ofițer, el se răzbună acum pe anii aceia, făcând instrucție cu cuvintele! Le cere fel de fel de lucruri ciudate și ele îl ascultă fără să crâcnească. Pentru umor înainte prezentați arm’!, zice el și cuvintele se execută, făcându-te să mori de râs, nu alta. Scapi cu viață doar datorită faptului că nu sunt foarte groase cărțile pe care le scrie.”

Ștefan Mitroi

„Cu dexteritatea scriitorului versat, cu finețea observației spectaculosului în interiorul cotidianului pe care doar raportarea la realitate ca spectacol ți-o dă și cu o doză sănătoasă de umor, Adrian Voicu reunește o serie de pastile, secvențe, micro-scenete, schițe de un haz teribil pornind de la episoade domestice pe care le prelucrează literar pentru maximum de efect.  Proză umoristică, minimalistă, proză autobiografică, dar, mai ales, proză de bună calitate care te face să râzi, care stârnește veselie pe dinăuntru, textele lui Adrian Voicu recompun un univers al gingășiei, al naivității, al dragostei în final, pe care ar fi indicat să îl redescoperim și în propriile case, biografii, bucătării cât de curând, pentru a trăi cu adevărat.”

Cosmin Perța