TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Forţa caracterului şi viaţa care dăinue TR-JAH-FCIVCD-19-N-001
Forţa caracterului şi viaţa care dăinue
Vezi
galerie

Forţa caracterului şi viaţa care dăinue

de James Hillman

Id: #306291

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Forţa caracterului îşi propune să reevalueze ideile comune despre bătrâneţe, oferind o perspectivă nouă asupra ei, centrată pe noţiunea de caracter. Gândit ca o continuare la Codul sufletului (Trei, 2017), care analizează rolul esenţial al caracterului în viaţa noastră emoţională şi intelectuală, volumul de faţă este structurat în trei părţi ce corespund etapelor bătrâneţii identificate de autor. Prima este dăinuirea, etapa de desăvârşirea a caracterului prin înaintarea în vârstă, cea de-a doua este plecarea, adică pregătirea pentru moarte, iar în cea de-a treia, etapa de după plecare, caracterul celui dispărut îi influenţează pe cei rămaşi în viaţă.

Trecând în revistă miturile şi arhetipurile care ne guvernează viaţa în ultimii ani, Hillman explorează sensurile şi virtuţile ascunse ale schimbărilor fizice şi emoţionale specifice bătrâneţii, precum pierderile de memorie, modificarea tiparelor de somn sau misteriosul reviriment al imaginaţiei erotice. Îmbinând psihologia, filozofia, poezia şi textele sacre cu experienţa de viaţă a autorului, Forţa caracterului este menite să schimbe felul în care ne gândim la bătrâneţe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: James Hillman

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: noiembrie 2019

Titlu original: The Force of Character: And the Lasting Life

ISBN: 978-606-40-0682-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: emoții

 

Opinii editoriale

Veacuri de-a rândul, anii târzii ai vieții au fost asociați nu cu apropierea morții, ci cu vitalitatea și caracterul. În general, bătrânii nu erau văzuți ca șchiopătând anevoie spre ușa morții, ci priviți ca tezaure trainice de obiceiuri și legende, paznici ai valorilor locale, experți în meșteșuguri și deprinderi, voci prețuite în sfatul obștii. Ce conta era forța caracterului, dovedită de numărul anilor de viaţă.

James Hillman
James Hillman
James Hillman
Autor

James Hillman (1923-2011) a fost un psiholog american, profesor asociat la Insti...

vezi autor