TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Traumă, anxietate și iubire TR-FRR-TRAAII-19-N-001
Traumă, anxietate și iubire
Vezi
galerie

Traumă, anxietate și iubire

de Franz Ruppert

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #263915

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ce sunt mai anxioși oamenii traumatizați? Ce-i face să treacă mult mai rapid în stări de disociere psihică decât oamenii care nu au fost răniți? Cum îi ajutăm să se desprindă din relațiile simbiotice și să renunțe la iluziile de iubire? În volumul de față Franz Ruppert prezintă cum, prin metoda „constelării intențiilor“, oamenii pot fi ajutați să se desprindă, atât la nivel practic, dar și psihic, de părinții traumatizanți - care, la rândul lor, au fost traumatizați - și să elimine treptat relațiile simbiotice din sistemul lor familial. Numeroase studii de caz ilustrează modul în care se poate lucra psihoterapeutic cu diferite tipuri de traume, de la traumele existențiale, la traumele simbiotice și de atașament, pentru a redobândi sănătatea psihică. Cartea se va dovedi utilă studenților, psihologilor, psihoterapeuților și tuturor celor interesați de sănătatea psihică și fizică. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Franz Ruppert

Data apariției: iulie 2019

ISBN: 978-606-40-0693-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 390

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

 

Opinii editoriale

Constelațiile oferă o posibilitate extraordinară de a face ca realitatea psihică a unui om să se reflecte prin rolurile jucate de cei din grup. Prin faptul că ei se angajează ca „reprezentanți” în sondarea structurii psihice a unui client, acesta din urmă dobândește acces la propriul său interior. Poate recunoaște părți care‑i sunt deja bine cunoscute. Dar întâlnește și alte părți, care au fost până acum inaccesibile conștiinței sale sau pe care le‑a respins din conștientul lui. Prin intermediul reprezentanților din grupul de constelații, oricine dorește poate privi în oglinda propriului psihic și descifra structura sa.

-

Franz Ruppert

Se poate spune, în general, că indiciile fizice de boală sunt urmarea unei experiențe de viață pe care omul respectiv a făcut‑o, dar încă nu a prelucrat‑o. El este încă preocupat atât psihic, cât și fizic de această experiență de viață „nedigerată“ sau e blocat în ceea ce‑l suprasolicită și îi dăunează. Sensul semnalelor corpului nu poate fi așadar descifrat decât în contextul lor global și raportat la cauzele lor. O vindecare reală nu se poate produce decât dacă simptomele somatice sunt înțelese în contextul experienței de viață care l‑a îmbolnăvit pe om și al formelor de adaptare psihică la cele întâmplate.

Franz Ruppert