TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nebuni după pisicile noastre nebune 978-606-40-2037-6
Nebuni după pisicile noastre nebune
Vezi
galerie

Nebuni după pisicile noastre nebune

de Claude Béata

Titlu apărut în colecția Psihologie Practică la Trei

Id: #431878

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mulți dintre noi suntem „nebuni” după pisicile noastre, aceste ființe seducătoare de care ne atașăm ușor. Doar că pe cât de ingenioase și adaptabile sunt, au și momente în care se dereglează: încep să fie anxioase, se deprimă, par confuze sau devin brusc extrem de agresive. Pornind de la bogata experiență de medic veterinar, dar și de la recente cercetări din etologie, autorul dezvăluie căile novatoare, axate pe terapia comportamentală și pe medicația psihotropă, prin care pot fi vindecate dezechilibrele psiho-somatice ale pisicilor. Cartea se adresează iubitorilor de pisici, dar și medicilor veterinari.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Claude Béata

Ilustrator: Andrei Gamarț

Traducător: Liana Haidar

Data apariției: august 2023

Titlu original: La Folie des chats

ISBN: 978-606-40-2037-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: curiozitate, prietenie

 

Opinii editoriale

„Jucăușe, dar imprevizibile; afectuoase, dar solitare - pisicile sunt un mister. În Evul Mediu, erau masacrate, ca vrăjitoare. Astăzi, sunt reginele rețelelor sociale. Dar există în continuare multe neînțelegeri, pe care această carte vrea să le contracareze.”

Le Figaro

„Avem dreptul să vorbim de „nebunie animală”? Eu cred că pisicile care prezintă anumite tulburări de comporta¬ment au fost afectate de un accident de dezvoltare. Odată desco¬perită disfuncționalitatea, se poate deseori acționa asupra ei, ca într un soi de kinetoterapie relațională. Reeducarea dă adesea rezultate excelente.”

Boris Cyrulnik, psihiatru și etolog

„Pisicile hiperactive dorm puțin și visează foarte puțin sau deloc; cele anxioase se pun în mișcare de cum se trezesc; iar cele care suferă de depresie se trezesc brusc și resimt anxietate înainte de a adormi; în mod normal, pisicile dorm mult și sunt campioane la visat.”

Claude Béata