TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stresul. Cum se naște și cum se vindecă BI-ASK-SCSNIC-15-N-001
Stresul. Cum se naște și cum se vindecă
Vezi
galerie

Stresul. Cum se naște și cum se vindecă

de Arhim. Simeon Kraiopoulos

Titlu apărut în colecția Carte Ortodoxă la Bizantină

Id: #372631

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Stresul ne părăsește de îndată ce ne încredințăm lui Dumnezeu. Omul dă naștere la toate, prin atitudinea lui greșită față de Dumnezeu. După Sfinții Părinți ai Bisericii Ortodoxe, răul, dintr-un punct de vedere, este lipsa binelui. Într-un fel anume, răul nu există prin sine, după cum întunericul înseamnă lipsa luminii. Acolo unde există lumină, în nicio situație nu putem spune că vom afla întuneric, ca să întunecăm lumina. Acolo unde este lumină, nu poate să stea întunericul.

Tot așa și răul, există numai acolo unde lipsește binele. În sufletul în care este prezent Dumnezeu, înlăuntrul căruia trăiește Dumnezeu, nu poate să existe și diavolul; nu are pic de loc acolo diavolul. Într-un suflet în care este prezentă lumina lui Dumnezeu, în care este prezent Dumnezeu ca lumină, nu poate exista loc pentru întuneric. Și să vrem să punem acolo întunericul, el nu va putea rezista, pentru că întunericul, întunericul cel duhovnicesc, înseamnă de fapt absența luminii dumnezeiești.

Același lucru se întâmplă și cu stresul, am putea spune. Stresul este inexistent. Oamenii înșiși generează stresul, ca și atâtea altele; prin urmare, trebuie să luăm aminte la asta. Omul le naște pe toate prin atitudinea sa greșită față de Dumnezeu. În general, am putea spune că omul, prin atitudinea sa greșită față de sine însuși, față de ceilalți, față de realitatea înconjurătoare, față de adevăr, dar în mod special prin atitudinea sa greșită față de Dumnezeu, creează o mie și una de lucruri.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arhim. Simeon Kraiopoulos

Traducător: Garoafa Coman

Data apariției: mai 2015

ISBN: 978-606-8112-31-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 96

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bizantină

Teme: stres