TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul civil. Comentariu pe articole.
Codul civil. Comentariu pe articole.
Vezi
galerie

Id: #374575

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea, integrată în Colecția Comentarii, are drept punct de plecare textul noului Cod civil și oferă practicianului informația necesară pentru a-l putea înțelege, interpreta și aplica, atât prin prisma explicațiilor teoretice, cât și a trimiterilor la soluțiile din practica judiciară. Structura comentariului, vizând interpretarea textului și modul său de aplicare, este astfel concepută încât să prezinte o maximă utilitate pentru orientarea cititorului, precum și pentru promovarea unor soluții corecte și coerente în plan legislativ și jurisprudențial.

Despre colectivul de autori

Autorii sunt renumiți profesioniști reprezentând atât cadrul instituțional propriu-zis, cât și cel didactico-practic al sferei juridice. Efortul acestora reprezintă materializarea ideii de familiarizare a practicianului cu noile reglementări din domeniul dreptului civil, privit în sens larg, prin intermediul unui ghid în care pot fi găsite răspunsuri imediate, clare și relevante.

Despre prima ediție

În aprilie 2012 apărea prima ediție a lucrării „Noul Cod civil. Comentariu pe articole”, prima lucrare de acest gen și de această anvergură din literatura juridică română: comentariul integral al Codului civil, operă a 29 de autori și 4 coordonatori, concretizată într-un singur volum, având 2760 de pagini.

Despre a treia ediție

Ediția a treia, intitulată acum „Codul civil. Comentariu pe articole” (pentru că, la 10 ani de la intrarea sa în vigoare, codul nu mai poate fi socotit „nou”), valorifică analizele doctrinare substanțiale și cele jurisprudențiale, apărute într-un deceniu de aplicare, integrându-le într-un singur volum (întreprindere unică încă în literatura juridică românească), despre care suntem convinși că își va dovedi utilitatea pentru toți juriștii acestei țări.

Puncte forte

  • comentariul integral al Codului civil
  • oferă practicianului informația necesară pentru a-l putea înțelege, interpreta și aplica
  • structura comentariului vizează interpretarea textului și modul său de aplicare
  • promovarea unor soluții corecte și coerente în plan legislativ și jurisprudențial
  • școlile de drept importante din România, reunite sub egida noului Cod civil
  • ghid în care pot fi găsite răspunsuri imediate, clare și relevante
  • deciziile jurisprudenței în acele domenii de reglementare în care judecătorii au fost chemați să aplice deja prevederile Codului civil
  • autorii sunt renumiți profesioniști reprezentând atât cadrul instituțional propriu-zis, cât și cel didactico-practic al sferei juridice
  • corelații legislative sub fiecare articol din Cod
  • tabel de corespondențe
  • index alfabetic bogat








Alte titluri pentru GheorghePiperea (autor):
Lamentabilul amurg al zeilor (2021) ,










extinde
Codrin Macovei
Codrin Macovei
Autor

Studii:- absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Io...

vezi autor