TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Necuratul. Vol.I+II 978-973-724-609-7
Necuratul. Vol.I+II
Vezi
galerie

Necuratul. Vol.I+II

de Valentin Pikul

71 91 lei
-10% de la 79,9 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Necuratul. Vol.I+II de Valentin Pikul apărută la editura All

Roman istoric
 
„Necuratul”, apărut la Editura ALL în traducerea Antoanetei Olteanu, este cel mai controversat roman din întreaga activitate literară a lui Valentin Pikul, unul dintre cei mai populari scriitori ruși din toate timpurile. Cărțile lui s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare.
 
Grigori Rasputin a făcut obiectul a numeroase legende, însă puțini cunosc povestea ascensiunii sale dintr-un sătuc siberian la curtea imperială. În viziunea lui Pikul, el este Necuratul. Cu o ironie mușcătoare și un umor savuros, autorul satirizează mecanismele puterii și influența nefastă pe care Rasputin a exercitat-o asupra familiei imperiale și a întregii elite din Sankt-Petersburg. Mai mult decât atât, Pikul reconstituie, pe baza a sute de surse documentare, viața spectaculoasă a Romanovilor și evenimentele premergătoare Revoluției Ruse din 1917. Afacerile politice, economice și sociale din ultimele decenii ale Rusiei imperiale contribuie la acest tablou incitant. 
 
Proiect întins de-a lungul a aproximativ zece ani, „Necuratul” este un roman istoric special. În stilul său neobișnuit, plin de umor, Valentin Pikul a realizat o ficționalizare de excepție a biografiei lui Grigori Rasputin și o frescă unică a ultimelor decenii din istoria Imperiului Țarist. Discursul său literar este presărat cu șarje eseistice și citate din izvoare istorice. Contestat de criticii sovietici, care l-au acuzat adeseori de falsificarea adevărului istoric, Pikul a fost adorat de cititorii imuni la direcția literară oficială, care au găsit în opera sa personaje și idei inoportune în realismul socialist. 

extinde

Detalii produs

Autor: Valentin Pikul

Traducător: Antoaneta Olteanu

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-973-724-609-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 984

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: All

Pagini: 984

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Opinii editoriale

„Pikul este regele neîntrecut al bestsellerului istoric.“ 

James Von Geldern

„Cel mai scandalos roman al lui Pikul.“

Richard Stites
Valentin Pikul
Valentin Pikul
autor

Scriitor rus extrem de popular în țara sa, Valentin Savvici Pikul s-a...

vezi autor

Opinia cititorilor