TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Secolul XXI și Casa Regală CV-PRA-SEXICR-20-N-001
Vezi
galerie

Secolul XXI și Casa Regală

de A.S.R. Principele Radu

Titlu apărut în colecția Cărţi Regale la Curtea Veche

Id: #312863

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Secolul XXI și Casa Regală continuă volumul Trei poduri peste lume (2013), ca o notație subiectivă a încă două decenii de experiențe publice ale A.S.R. Principele Radu al României, mergând mai departe pe firul eseurilor și al paginilor de jurnal.


O selecție subiectivă de fapte și gânduri din ultimele două decenii ale vieții publice a autorului în România și în lume, cartea încearcă să descrie din interiorul Casei Regale încheierea unei epoci și începutul alteia. Regele Mihai și Regina Ana au servit națiunea traversând aproape 100 de ani, cu sacrificiu și cu un devotament așezat uneori împotriva mersului istoriei, dar întotdeauna spre binele României. Viața pe acest pământ a Regelui Mihai și a Reginei Ana s‑a încheiat, iar Custodele Coroanei, împreună cu A.S.R. Principele Radu, le continuă astăzi serviciul în slujba națiunii. Este încredințarea autorului că această răscruce are nevoie de o oglindă în cuvinte, ca mărturie pentru noua generație de români, de după 1989.

extinde
 

Detalii produs

Autor: A.S.R. Principele Radu

Data apariției: mai 2020

ISBN: 978-606-440-377-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 640

Limbă: Română

Dimensiuni: 21,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: curiozitate, Monarhie

 

Opinii editoriale

De câțiva ani încoace, municipalitatea Londrei primește vizite anuale din partea Familiei Regale a României. Cu fiecare dintre aceste prilejuri, politicieni, oameni de finanțe, investitori, oameni de afaceri – toți se îngrămădesc să îi întâlnească și să le asculte mesajul despre România. Astfel, respectul pe care îl avem pentru ei, ca personalități individuale, și pentru rolul istoric al familiei lor, este tălmăcit în respect pentru țara lor [...]. Pe scurt, ei sporesc demnitatea și prestigiul gliei lor.

Sir Gavyn Arthur

Sper că românii își dau seama cât sunt de norocoși să aibă în generația prezentă a tradiției regale o atât de rară fuziune a Europei Occidentale cu cea Răsăriteană, a vechiului cu noul, a formalismului cu inteligența spontană. Discuțiile noastre au scos la lumină grija cuplului regal pentru trecutul națiunii și al continentului, combinată cu un umanism vizionar îndreptat către viitor.

Roger Griffin
A.S.R. Principele Radu
A.S.R. Principele Radu
Autor

A.S.R. Principele Radu s-a născut la 7 iunie 1960, la Iași, ca fiu al prof. dr....

vezi autor