TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Parerga și paralipomena (Vol. 1)
Vezi
galerie

Parerga și paralipomena (Vol. 1)

de Arthur Schopenhauer

Id: #382036

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Scrieri lămuritoare și întregitoare ale operei mele
 

Descriere produs

Volumul de față este primul din cele șase care urmează să apară sub titlul Parerga și paralipomena, ultima carte publicată de „înțeleptul mizantrop din Frankfurt”. Schopenhauer a dorit, la maturitate, să întregească cu o suită de adăugiri Lumea ca voință și reprezentare. Răfuiala cu existența a filozofului ce propovăduiește pesimismul continuă așadar aici și se amplifică în eseuri de o varietate tematică spectaculoasă, scrise într-un stil pregnant, inconfundabil: despre teoria culorilor, politică, religie, literatura sanscrită, limbă, stil, educație, femei, zgomot, suicid etc. Aforismele asupra înțelepciunii în viață, publicate inițial în această colecție, s-au transformat curând într-un adevărat „manual al burgheziei educate” din întreaga Europă. Schopenhauer a devenit astfel filozoful modern cel mai citit de către scriitori și care a avut fără-ndoială cea mai mare influență asupra literaturii europene.

 

În scrierile din acest prim volum este tratată, pe fundalul unei vaste incursiuni în istoria filozofiei, problematica centrală a gândirii moderne: raportul dintre ideal și real, opoziția dintre fenomen și lucru în sine, primordialitatea voinței, esența comună a existenței noastre și a lumii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arthur Schopenhauer

Traducător: Vladimir Lazurca

Data apariției: septembrie 2021

Titlu original: Sämtliche Werke

ISBN: 9789735062309

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: Cultură

 

Opinii editoriale

„Omenirea a învățat de la mine câteva lucruri pe care nu le va uita niciodată, iar scrierile mele nu vor pieri.”

ARTHUR SCHOPENHAUER

„Nu știu dacă-mi voi schimba cândva părerea, în orice caz în clipa asta sunt convins că Schopenhauer este cel mai genial dintre oameni. Citindu-l, nu pot cu nici un chip să pricep cum de a putut să rămână până acum necunoscut numele lui. Există cel mult o explicație, anume aceea – pe care el o tot repetă – că în lumea asta nu există, cu puține excepții, decât idioți.”

LEV TOLSTOI
Arthur Schopenhauer
Arthur Schopenhauer
Autor

Arthur Schopenhauer s-a născut la Danzig pe 22 februarie 1788. Datorită averii m...

vezi autor