TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
The Game 978-973-50-8049-5
Vezi
galerie

The Game

de Alessandro Baricco

Titlu apărut în colecția Eseu. Humanitas la Humanitas

Id: #432588

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Jocul civilizației digitale
 

Descriere produs

Carte câștigătoare a Premiului European pentru Eseu 2020

 

„M-am hotărât să scriu un fel de Barbarii 2 acum mai multă vreme. Mă fascina în continuare povestea asta și încercam să-mi dau seama dacă revoluția digitală o să ne distrugă sau mai știu eu ce. Mai mult decât atât, se întâmplaseră o groază de lucruri între timp, tabloul era de-acum mai clar. În 2006, când am scris Barbarii, părea că înaintez cu luminile stinse. Nici iPhone nu exista, nici YouPorn, nici măcar Twitter, la naiba. În concluzie, se cerea o aducere la zi.” — ALESSANDRO BARICCO, La Repubblica

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alessandro Baricco

Traducător: Anamaria Gebăilă

Data apariției: septembrie 2023

Titlu original: The Game

ISBN: 978-973-50-8049-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate, Jocuri video

 

Opinii editoriale

„În eseul său, Alessandro Baricco încearcă să înțeleagă profunda transformare digitală prin care trecem astăzi, subliniind că aceasta nu este doar consecința unei revoluții tehnologice și a utilizării de noi instrumente, ci și rezultatul unei «insurecții mentale». Într-o încercare de a înțelege această mutație profundă, el identifică evenimentele fondatoare care au modelat atitudinile și stilurile de viață contemporane, specifice sistemului digital. Cu stilul său inconfundabil, îmbinând perspicacitatea filozofică și umorul, el explorează istoria noii civilizații intitulate THE GAME, care a pornit de la jocurile video.”

Din motivația juriului Prix Européen de l’Essai, 2020

„Autorul joacă aici rolul de istoriograf, de antropolog, de cartograf chiar, pornit într-o aventură de reconstrucție și cercetare de dimensiuni de-a dreptul istovitoare, scoțând la iveală perspective de o strălucire rară.”

Wired (Italia)

„Oare mai-marii industriei Big Tech ne recalibrează creierul? Știu ei cu exactitate cum s-o facă sau care va fi rezultatul final? Și cine oare ne poate călăuzi prin acest teritoriu, cu amestecul potrivit de ironie și încredere, încântare și groază, emițând intuiții subtile și șocante pagină după pagină? Răspunsurile sunt, pe rând: fără doar și poate; mai mult ca sigur nu; Alessandro Barrico.”

The New Yorker
Alessandro Baricco
Alessandro Baricco
Autor

Unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți autori italieni contemporani, Ale...

vezi autor