TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Kim Clijsters PU-FVD-KIM00C-19-N-001
Vezi
galerie

Kim Clijsters

de Frank Van de Winkel

Id: #264286

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
O viață
 

Descriere produs

În această carte o veți urmări pe Kim Clijsters din copilăria agitată până la marea prăpastie, una permanentă şi dificilă, dintre şcoală şi tenis, care a coincis cu adolescenţa acesteia. Veţi vedea cum a fost „aruncată” prematur în realitatea lumii adulte, ca urmare a numeroaselor deplasări în străinătate impuse de cariera sportivă, a decesului părinţilor ei şi a iubirii pentru un tânăr australian.



Veţi vedea cum se va înclina în faţa lui Steffi Graf la Wimbledon, împietrită de admiraţie faţă de idolul său, cum va pătrunde în cercul extrem de select al celor mai bune jucătoare din lume şi cum va duce o luptă încrâncenată cu Justine Henin pentru statutul de numărul unu mondial, o luptă uneori dureroasă.



Veţi descoperi cum a ştiut să renască în împrejurări în care alții s-ar fi recunoscut înfrânţi de mult timp, angajându-se într-o nouă poveste de iubire și câştigând în sfârşit primul ei titlu de Grand Slam. Veţi împărtăşi cu ea impresia că a făcut destul, că a ajuns la capătul călătoriei, sentiment întărit de faptul că reprimase de prea multă vreme profunda năzuinţă de a avea copii, o dorinţă pe care a sublimat-o aşa cum a putut mai bine, sprijinind financiar diferite asociaţii care îi ajută pe copii pretutindeni în lume, până când a înţeles că asta nu mai este de ajuns.



În fine, veţi afla cum a reluat drumul către terenurile de tenis şi cum a reuşit un incredibil come-back.


Daniela Hantuchova suferă de anorexie? Justine Henin este depresivă după divorţ? Triatletul Marc Herremans a paralizat după o cădere? De fiecare dată, Clijsters reacţionează, fie că trimite un SMS sau că poartă o conversaţie îndelungată la telefon ori între patru ochi. Ca o cloşcă, ea veghează la fericirea colegelor, a prietenilor, a altor sportivi. Kim este un adevărat medicament, aproape toată lumea afirmă asta, deşi uneori poate să reacţioneze cu răceală sau chiar aroganţă. Secretul limburghezei stă, pe lângă o educaţie al cărei cuvânt de ordine este respectul, în personalitatea sa extrovertită. Ştie foarte bine să se transpună în pielea celuilalt, ştie să relativizeze, este deschisă, curioasă, fermecătoare, simpatică. Clijsters este un om îndrăgit. Chiar şi arbitrii o simpatizează, văzând mereu în ea o persoană onestă. Ea se împrieteneşte cu cineva pentru ceea ce este acesta, nu pentru ceea ce face el. Kim este o carte deschisă, cinstită, directă şi recunoscătoare.” - Frank Van de Winkel

extinde
 

Detalii produs

Autor: Frank Van de Winkel

Traducător: Valentin Protopopescu

Data apariției: august 2019

Titlu original: Kim Clijsters: Une Vie

ISBN: 978-606-722-353-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Victoria Books

Valentin Protopopescu
Valentin Protopopescu
Traducător

Valentin Protopopescu (nãscut la 4 mai 1967 în Bucureşti) a absolvit Facultatea...

vezi autor