TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept de cetate
Drept de cetate
Vezi
galerie

Drept de cetate

de Carlos Moreno

Id: #422296

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De la „orașul-lume” la „orașul sfertului de oră”
 

Descriere produs

În epoca Antropocenului, orașul a devenit un spațiu existențial complex și vibrant, un laborator la scară planetară unde ni se dezvăluie contradicțiile și unde experimentăm schimbări ale stilului nostru de viață. În secolul XXI, metropolele combină în același cadru probleme și soluții, două elemente ale unei ecuații ce trebuie rezolvată fără întârziere, dacă dorim să înțelegem mai bine lumea cea va să vină, în lumina triplei provocări ecologice, economice și sociale.

 

Cartea devine o mărturie a mutațiilor reprezentate de urbanizarea și metrolopolizarea lumii. Este o cercetare abordată în lumina unui umanism contemporan, care plasează omul și realizările sale în centrul ecuației, pe fundalul unor profunde tulburări. Reflecția se hrănește din discipline diverse (sociologie, istorie, urbanism, tehnologii etc.) spre a oferi o prespectivă semnificativă pentru o mai bună înțelegere a problemelor urbane și metropolitane.

 

Cercetarea a condus la convergența crono-urbanismului, cronotopiei și topofiliei în propunerea orașului sfertului de oră și a teritoriului jumătății de oră.

 

Orașul sfertului de oră, adoptat de Anne Hidalgo la Paris s-a răspândit în întreaga lume și este astăzi unul dintre elementele-cheie în dezbaterea internațională asupra noilor modalități ale vieții urbane în vremea COVID-19 și a constrângerilor sale.



Alte titluri pentru Teodor-FlorinZănoagă (traducator):
Controlează-ți emoțiile! (2021) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Carlos Moreno

Traducător: Teodor-Florin Zănoagă

Data apariției: martie 2022

ISBN: 6421717001236

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 203

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Igloo

Teme: societate

Carlos Moreno
Carlos Moreno
Autor

Expert în problematica orașelor și a teritoriilor viitorului, Carlos Moreno este...

vezi autor