TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Impresii din India
Impresii din India
Vezi
galerie

Impresii din India

Titlu apărut în colecția Colecţia Biblioteca Indiană la Casa Cărţii de Ştiinţă

Id: #421802

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„India este o ţară cu o diversitate imensă, cu năzuinţe distincte, cu vaste şi disparate convingeri, cu obiceiuri foarte diferite şi o veritabilă sărbătoare a opiniilor. Orice încercare de a vorbi despre cultura ţării, despre istoria sau politicile ei contemporane trebuie inevitabil să implice o selecţie considerabilă“, scrie profesorul indian Amartya Sen, laureat Nobel pentru economie, în lucrarea sa India. Scrieri despre cultura, istoria şi identitatea indiană (Editura Casa Cărţii de Ştiinţă, 2010, p. 11).

O selecție considerabilă am făcut și noi aici, în acest Album, sugestiv numit Impresii din India. Din miile de fotografii făcute de cei trei fotografi, am ales 45 de povești vizuale despre India, oamenii și locurile ei, 45 de întâlniri esențiale care i-au schimbat pe fotografii noștri mai mult decât și-ar fi dorit. Toți trei s-au întors din India cu o fărâmă din spiritul locului, cu dragoste față de lumea aceea nemaipomenită, cu dorința de a arăta și altora ce au văzut și simțit. Albumul acesta spune, prin imagini, povestea întâlnirii lor cu India.

Viaţa de zi cu zi, divinitatea atât de prezentă și vizibilă peste tot, locuri fascinante care ascund în ele istorii tumultoase și năzuințe pe măsură, oameni care îți zâmbesc la tot pasul și a căror poveste ți-e dat să o descoperi și să o duci cu tine, prin lume. Aceasta e India pe care vă invităm să o descoperiți aici. E India care trăiește în toți cei care au fost suficient de înțelepți să își deschidă sufletul în fața ei și să o vadă așa cum e ea, de fapt. Cu adevărat incredibilă.

Alese mulțumiri Ministerului Culturii din India, Ambasadei Indiei în România și, în special, Excelenței Sale, Domnul Ambasador Rahul Shrivastava, pentru sprijinul acordat în apariția acestui Album. Mulțumiri fotografilor, prieteni dragi și colaboratori de nădejde ai Centrului clujean pentru studii indiene de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. Mulțumiri Indiei, cea care ne-a dat curajul nebănuit de a visa și a ne transforma visele în realitate!

Mihaela Gligor

extinde
 

Detalii produs

Editor: Mihaela Gligor

Data apariției: februarie 2022

ISBN: 9786061718764

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 100

Limbă: Română

Dimensiuni: 23x23 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

Teme: societate