TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Americanii liniștiți 978-606-40-1940-0
Americanii liniștiți
Vezi
galerie

Americanii liniștiți

de Scott Anderson

Titlu apărut în colecția Istorie. Trei la Trei

Id: #432874

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite dominau lumea din punct de vedere militar, economic și, mai ales, ca autoritate morală – fiind văzute ca victorioase asupra tiraniei și campioane ale libertății. Dar – pentru unii – era deja evident că Uniunea Sovietică demarase un plan prin care urmărea să incite la revoluție și să-și extindă astfel influența în lume. În replică, strategia guvernului american s-a bazat pe eforturile secrete ale proaspăt înființatei CIA.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Scott Anderson

Traducător: Irina Negrea

Data apariției: octombrie 2023

Titlu original: The Quiet Americans: Four CIA Spies at the Dawn of the Cold War

ISBN: 978-606-40-1940-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 688

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: Al Doilea Război Mondial, libertate, război, secret

 

Opinii editoriale

„Anderson ne oferă o narațiune complexă, la scară epică, îmbinând armonios o muncă prodigioasă de cercetare cu un fascinant talent de povestitor... Pe parcursul acesteia, autorul ne dezvăluie pe larg cum CIA a fost tot mai mult împinsă să funcționeze ca instrument al unor ambiții cu o marcată încărcătură politică. O istorie captivantă a primelor zile ale CIA.”

Kirkus Review

„Anderson țese narațiunea cărții din viețile personajelor sale, aducând în prim-plan aspecte din experiențele acestora de agenți americani – aspecte deopotrivă frustrante, ridicole și periculoase la extrem... O fascinantă și captivantă prezentare a spionajului postbelic.”

Library Journal

„Înțesată cu crochiuri pline de viață ale unor personaje și perspective fundamentale asupra geopoliticii secolului XX, această cronică inedită ne ajută să înțelegem lumea de azi.”

Publisher’s Weekly

„O poveste captivantă, tenebroasă, despre spionajul american, plasată într-o epocă în care teama și scepticismul Washingtonului cu privire la agenție amintesc mult de climatul de azi.”

New York Times

„Absolut cinematografică... incontestabil bine scrisă și plină de realism...”

New Republic