TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
101 povești pentru a spori starea de fericire și de bine 978-606-40-2111-3
101 povești pentru a spori starea de fericire și de bine
Vezi
galerie

101 povești pentru a spori starea de fericire și de bine

de George W. Burns

Titlu apărut în colecția Psihologie-Psihoterapie la Trei

Id: #434411

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Metaforele în psihoterapia pozitivă
 

Descriere produs

Deși astazi psihoterapia traversează cea mai favorabilă perioadă din istoria ei, oamenii încă suferă din ce în ce mai des de tulburări psihice și probleme de sănătate mintală și terapia nu funcționează tot timpul. De ce? Pentru că, deși știm ce anume îl tulbură pe client, nu știm întotdeauna cum anume să comunicăm eficient aceste cunoștințe, aceste abilități și aceste strategii către clienți. George W. Burns ne propune o soluție – să folosim metaforele și poveștile terapeutice pentru a transpune rezultatele cercetărilor din domeniul psihoterapiei în intervenții terapeutice eficiente.

 

Cititorul va descoperi în această carte 101 exemple de povești terapeutice metaforice, organizate în 17 capitole care reflectă zone fundamentale de domenii ale vieții de care terapeuții se ocupă frecvent– concentrarea pe scop, depistarea punctelor forte, compasiunea, grija pentru sine, manifestarea emoțiilor pozitive, și multe altele care sporesc fericirea.

 

„Poveștile pot fi, au fost și continuă să fie folosite în psihoterapie sub forma metaforelor sau a sugestiilor indirecte, pentru a ajuta la comunicarea eficientă a unui mesaj terapeutic, care va furniza, de obicei, mijlocul ori calea prin care clientul poate fi sprijinit să își rezolve problemele. Poveștile terapeutice sunt utile în a păcăli rezistența, mai ales atunci când metaforele terapeutice sunt generate de client, izvorăsc din propria lui poveste ori sunt construite în colaborare cu acesta.”

„Atunci când omida s-a retras în crisalidă, fetița nici că avea habar ce făptură spectaculoasă ar putea să răsară din ea. Atunci când este vorba despre un copil, s-ar putea să fie greu să privim în viitor și să ghicim cum va deveni părintele devotat și iubitor, profesorul dedicat, sportivul de excepție, omul de știință care va face o descoperire medicală uimitoare ori prietenul plin de compasiune. Așadar, sora mea îi întreabă: „Ce frumusețe ți-ai dori să se ivească în tine pe măsură ce crești?"”
George W. Burns

extinde
 

Detalii produs

Autor: George W. Burns

Traducător: Camelia Munteanu

Data apariției: februarie 2024

Titlu original: 101 Stories for Enhancing Happiness and Well-Being: Using Metaphors in Positive Psychology and Therapy

ISBN: 978-606-40-2111-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: creativitate, emoții, fericire, terapie