TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Numele lui Hristos și căile rugăciunii
Numele lui Hristos și căile rugăciunii
Vezi
galerie

Numele lui Hristos și căile rugăciunii

de Irénée Hausherr

Titlu apărut în colecția Spiritualitate creştină la Herald

Id: #424224

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Invocarea neîncetată a lui Dumnezeu ca practică spirituală
 

Descriere produs

Cartea de față reprezintă un veritabil prolog al cărții Pelerinul rus, apărută în secolul al XIX-lea, titlu care a permis practicarea la scară mai largă a rugăciunii neîncetate formată din cuvintele „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă”. Este deci o incursiune în istoria isihasmului în încercarea de a identifica prototipul textual al rugăciunii inimii tocmai în practicarea rugăciunilor scurte de către cele mai emblematice figuri patristice din secolele IV‒VIII d. Hr.

 

Observăm totuși că acest curent isihast se sprijină pe un precedent apostolic, dacă luăm în seamă cuvintele Sf. Pavel: „rugați-vă neîncetat” (I Tesalonicieni 5, 17). Dar dacă invocarea perpetuă a numelui dumnezeiesc a reprezentat o practică spirituală timpurie, cum sunau deci primele rugăciuni scurte și primele apelative acordate Mântuitorului care se aflau permanent pe buzele, în mintea și în inima vechilor creștini?

 

Totodată, cartea ne prezintă lungul drum al formarii rugăciunii inimii în varianta pe care noi o cunoaștem astăzi. Este în egală măsură și o prezentare a strădaniilor ascetico-mistice pentru dobândirea rugăciunii continue ce îmbracă mintea credinciosului într-un foc imaterial asemenea minților cerești ale slăviților îngeri. O asemenea stare duhovnicească scoate sufletul din bezna păcatului și din sfera tuturor tristeților și anxietăților cotidiene, creștinul fiind orientat spre patria lui cerească de nădejdea mântuirii care decurge din starea de rugăciune.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irénée Hausherr

Traducător: Mihai Valentin Vladimirescu

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: Noms du Christ et voies d`oraison

ISBN: 978-973-111-962-5

EAN-13: 5948417030386

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: creștinism, Dumnezeu

 

Loc în topurile Cartepedia

Irénée Hausherr
Irénée Hausherr
Autor

Irénée Hausherr (7 iunie 1881, Eguisheim – 5 decembrie 1978, Colmar) a fost poat...

vezi autor