TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Regăsirea ființei prin știință și credință 9786303051406
Regăsirea ființei prin știință și credință
Vezi
galerie

Regăsirea ființei prin știință și credință

de Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Părintele Constantin Necula

Id: #432182

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Putem vorbi despre știință fără credință sau despre credință fără știință? Poate știința să aducă vindecare dacă nu așezăm la rădăcina sa credința?

 

Părintele Necula și Profesorul Ciurea te invită să privești dincolo de idei preconcepute și să meditezi la rolul științei și al credinței în istoria lumii, dar și în viețile noastre de aici și de acum.

 

Deși pornesc de la perspective diferite, de la neurochirurgie și de la teologie, împreună, capitolele semnate de cei doi autori transmit până la urmă același mesaj:

Crede și cercetează!


O carte care te ajută să-ți regăsești sensul între știință și credință!

Lumea modernă încearcă să ne convingă că știința și credința sunt incompatibile, însă această carte ne reamintește că știința și credința nu pot exista una fără cealaltă, fiind, de fapt, două abordări complementare ce au la bază aceeași dorință profund umană: dorința de a înțelege lumea și locul nostru în ea.

 

Părintele Necula și Profesorul Ciurea pornesc de la fundamentele teoretice ale specializărilor lor, teologia și neurochirurgia, pentru a arăta că oamenii sunt făcuți în egală măsură pentru cunoaștere și credință, pentru adevăr și iubire.

 

Știința are nevoie de credință pentru a fi cu adevărat de ajutor omenirii, iar credința de știință pentru a nu cădea în mit sau dogmatism periculos.

 

De aceea, Părintele Necula și Profesorul Ciurea explorează legăturile tainice dintre știință și credință îndemnându-ne să facem pace între acestea în inimile noastre, chiar dacă lumea se încăpățânează să le separe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Părintele Constantin Necula

Data apariției: octombrie 2023

ISBN: 9786303051406

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bookzone

Teme: creștinism, Dumnezeu, emoții

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Într-o epocă în care fragmentarea între știință și credință pare mai accentuată ca niciodată, vine o lucrare ce promite să construiască punți și să aducă lumină în această aparentă dilemă. Cartea "Reg......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Există însă o trăsătură de caracter care unește credința de cercetarea științifică, omul credincios de omul studios întru știință? Personal, zic că da. Nu, nu curiozitatea, uneori ucigașă și mediocră prin rezultate. Mă refer la curaj. Curajul nu ca oponent fricii. Nu opusul sentimentului de teamă, ci curajul ca dar al lui Dumnezeu.”

Părintele Constantin Necula

„Toate datele ştiinţifice actuale din toate domeniile concluzionează că nu există practic materie, ci există energie. Totul în acest univers se datorează unei energii. Aceste date converg în mod cert spre „energia supremă” care coordonează întreaga lume şi pe care o definim cu numele suprem de DUMNEZEU.”

Dr. Prof. Univ. Alexandru Vlad Ciurea
Dr. Alexandru Vlad Ciurea
Dr. Alexandru Vlad Ciurea
Autor

De peste 50 de ani, Dr. Alexandru Vlad Ciurea studiază creierul uman, încercând...

vezi autor
Părintele Constantin Necula
Părintele Constantin Necula
Autor

Părintele Necula este preot ortodox, doctor în teologie, conferențiar la Faculta...

vezi autor