TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Castelul interior
Castelul interior
Vezi
galerie

Castelul interior

de Teresa De Ávila

Titlu apărut în colecția Spiritualitate creştină la Herald

Id: #420670

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Desăvârșirea spirituală sau cele șapte etape ale unirii sufletului cu Dumnezeu
 

Descriere produs

Castelul interior este una dintre cele mai importante lucrări ale misticii creștine apusene. Cunoscută și iubită de întreagă lume creștină, ea constituie - alaturi de Noaptea întunecată a Sfanțului Ioan al Crucii - o piesă de referință a misticii carmelitane a Spaniei „Secolului de Aur”, care își păstrează încă, prin prospețimea și sinceritatea ei, actualitatea și puterea de transformare a sufletului cititorului.

 

Sfânta Tereza de Avila a trăit în Spania secolului al XVI-lea și a avut o activitate foarte vastă atât în plan concret - ca fondatoare de noi mănăstiri carmelitane –, cât și în plan spiritual, ca ascetă și mistică desăvârșită. Supusă privirii exigente a Inchiziției, controversată și puțin înțeleasă în vremea sa, datorită limbajului simplu și direct cu care scrie, a cuvintelor provenind direct din suflet, din trăirea nemijlocită a comuniunii cu Cel Răstignit, la care ne îndeamnă peste veacuri să „ațintim mereu ochii”, Sfânta Tereza de Avila lasă umanității o mărturie neprețuită de smerenie, lumină interioară și credință.

 

Ea analizează sufletul uman folosind alegoria unui castel cu șapte rânduri de Lăcașuri, din ce în ce mai apropiate de Dumnezeu, adevărata „scară a lui Iacob”, pe care sufletul, însetat de iubirea Lui, ascensioneaza, în drumul său către desăvârșire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Teresa De Ávila

Traducător: Anca Irina Ionescu

Data apariției: decembrie 2019

Titlu original: El Castillo Interior

ISBN: 9789731117973

Copertă: Paperback

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: creștinism, Dumnezeu, suflet

Editura: Herald

Teresa De Ávila
Teresa De Ávila
Autor

Sfânta Tereza de Ávila a trăit în Spania secolului al XVI-lea și a avut o activi...

vezi autor