TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pirkei Avot
Pirkei Avot
Vezi
galerie

Pirkei Avot

de Chaim Stern

Titlu apărut în colecția Princeps la Herald

Id: #420710

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cuvintele de înțelepciune și învățăturile Părinților din tradiția iudaică
 

Descriere produs

La sfârșitul secolului al III-lea e. n., rabinul Iuda Prințul a compilat tradițiile legale și morale ale poporului evreu într-un cod oficial numit Misna, care a devenit ghidul juridico-religios al iudaismului și, în cele din urmă, a constituit baza Talmudului. La scurt timp după finalizarea corpului principal al Misnei, la acest cod a fost adăugat un tratat numit Pirkei Avot care nu era dedicat problemelor de drept, ci căutării și practicării înțelepciunii și eticii. A devenit foarte repede cel mai cunoscut și cel mai îndrăgit tratat al Misnei și a fost în cele din urmă inclus în cartea de rugăciuni; până în zilele noastre se găsește în fiecare carte evreiască de rugăciuni și este citit și studiat cu devoțiune.

 

Deși există foarte multe comentarii la Pirkei Avot, totuși lucrarea de față este neobișnuită și conține: o nouă traducere integrală a textului; un comentariu explicativ al editorului, din mai multe izvoare; pasaje din Talmud și din Midras referitoare la Înțelepții menționați în text; pasaje din Talmud și din Midras care completează temele din text; note de referință.

 

Rezultatul este o imagine de ansamblu a gândirii iudaismului rabinic fariseic în timp ce se forma și dădea naștere iudaismului care a înflorit până în vremurile moderne, imagine ce rămâne fundamentală pentru înțelegerea iudaismului până în zilele noastre.

 

Mai mult, cartea oferă cititorului (sau învățătorului) un set bogat de învățături de bază referitoare la subiecte care ating viața fiecărui om. Speranța noastră este că această lucrare va îmbogăți viața spirituală a cititorului.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Chaim Stern

Traducător: Mihai Valentin Vladimirescu

Data apariției: decembrie 2021

Titlu original: Pirke Avot: Wisdom of the Jewish Sages

ISBN: 9789731119267

Copertă: Paperback

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: suflet

Editura: Herald

Chaim Stern
Chaim Stern
Autor

Chaim Stern a fost unul dintre cei mai cunoscuți savanți evrei reformatori ai se...

vezi autor