TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Psihoterapie integrativă strategică (Vol.1)
Psihoterapie integrativă strategică (Vol.1)
Vezi
galerie

Psihoterapie integrativă strategică (Vol.1)

de Oana Maria Popescu

Id: #376083

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Teorie și aplicații practice
 

Descriere produs

Psihoterapie integrativă strategică este o abordare de ultimă generație în domeniul psihoterapiei integrative, îmbinând principalele abordări psihoterapeutice existente la ora actuală și prezentând mijloace de intervenție și strategii psihoterapeutice adaptate nevoilor clientului / pacientului. Cartea cuprinde atât noțiuni teoretice de bază, cât și numeroase aplicații practice, teme de reflecție, exemple de cazuri și tehnici de intervenție.

 

Plecând de la premiza că fiecare dintre abordările psihoterapeutice actuale surprinde anumite aspecte ale formării minții umane și ale dezvoltării psihopatologiei, cartea aduce în prim-plan aspecte unificatoare, corelând concepte cognitiv-comportamentale, psihodinamice, sistemice, teoria atașamentului și neurobiologia. Integrarea este realizată atât la nivel de eclectism tehnic, cât și la nivel de integrare teoretică. Este prezentat un model al Sinelui și modul de formare al acestuia, precum și aplicații practice corelate acestui model.

 

Psihoterapeutul trebuie să cunoască bazele teoretice ale cel puțin unei abordări psihoterapeutice, în așa fel încât să conceptualizeze problema clientului său și să intervină în mod adecvat. Oamenii nu au idee de ce se auto-sabotează, de ce fac lucrurile pe ultima sută de metri, de ce aleg iar și iar un alcoolic de care să se îndrăgostească. Dacă ar ști și dacă ar putea acționa altfel, nu ar mai face-o: nimeni nu dorește să își facă rău sieși în mod deliberat.

 

Faptul că oamenii nu reușesc să iasă din aceste tipare are o motivație inconștiență, sau se bazează pe emoții intolerabile sau pe un set de credințe care par a fi adevăruri absolute. Scopul psihoterapeutului este de a identifica aceste mecanisme, de a le aduce în sfera conștientă și de a ajută clientul să le modifice, astfel încât să ajungă la o stare de bine psihologic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oana Maria Popescu

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 9786060715214

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 382

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Letras

Teme: terapie

Oana Maria Popescu
Oana Maria Popescu
Autor

Oana Maria Popescu este psihoterapeut certificat la nivel european, formator și...

vezi autor