TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O scurtă istorie a Angliei
Vezi
galerie

O scurtă istorie a Angliei

de James Hawes

Id: #426821

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la Cezar la Brexit, trecând prin Cucerirea Normandă, Imperiul Britanic și cele două Războaie Mondiale – O repovestire pentru vremurile noastre.

 

„Pătrunzătoare, plină de viață și extrem de convingătoare”Philip Pullman


De citit într-o după-amiază, de reținut pentru o viață.

În bestsellerul internațional O scurtă istorie a Germaniei, James Hawes încapsula istoria unei nații în 200 de pagini scrise cu un condei sprințar, trasându-i izvoarele provocărilor contemporane încă de la începuturi.

 

În O scurtă istorie a Angliei, el reia aceeași abordare de succes pentru a relata istoria propriei sale țări.

 

Într-un uriaș arc de timp de la perioada romană până la Brexit, Hawes ne revelează o Anglie foarte diferită de imaginile standard cu care ne‑am obișnuit. Insula fortăreață, obstinat independentă, edificatoare de parlamente și imperii la scară globală, este străbătută de o străveche linie de falie, anterioară chiar și romanilor; destinul ei nu a fost niciodată legat de cel al vecinilor săi, fie că ne place sau nu; iar în ultimii 1 000 de ani a forjat un sistem de clase ca nicăieri altundeva pe pământ. Probabil că nu a fost niciodată un moment mai oportun să înțelegem Anglia – și nu există ghid mai bun.

 

Fiecare episod din istoria Angliei este marcat de diviziunea geografică și culturală dintre două regiuni – Nord și Sud. În vreme ce de-a lungul secolelor țara încerca să facă față presiunilor externe – cum ar fi romanii colonizatori, populația germanică ce se așezase aici, invadatorii danezi și normanzi – ea se confrunta și cu o bătălie între elita sudică mai privilegiată și populația din nord care a rezistat dominației Sudului.

 

O scurtă istorie a Angliei stabilește legătura dintre aceste conflicte mai vechi și nesiguranța prezentului și viitorului Angliei, aducând în prim-plan aspecte fascinante ale istoriei națiunii.



Alte titluri pentru JamesHawes (autor):
O scurtă istorie a Germaniei (2020) ,


Alte titluri pentru Ondine-CristinaDascăliţa (traducator):
Tragedia Uniunii Europene (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: James Hawes

Traducător: Ondine-Cristina Dascăliţa

Data apariției: noiembrie 2022

ISBN: 978-606-40-1410-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Trei

Teme: societate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Nimeni nu scrie istorie atât de bine ca James Hawes sau nu folosește trecutul pentru a înțelege și explica prezentul cu atâta măiestrie. Aceasta este o lucrare imperios necesară și electrizantă, care poartă cititorul la rădăcina suferințelor Angliei. Faceți-vă un hatâr și citiți-o!”

Nick Cohen, The Observer

„O amănunțită și captivantă investigație a istoriei Angliei… Poate că meritul cel mai mare [al lui Hawes] este maniera în care aduce istoria la zi, reușind să se distanțeze de nebunia actuală cu o admirabilă claritate a viziunii, discernând lucrurile într-o manieră pe care mulți dintre noi ar găsi-o imposibilă.”

The New European
James Hawes
James Hawes
Autor

James Hawes a studiat limba germană la Colegiul Hertford din cadrul Universități...

vezi autor